6a Assemblea Nacional d'EUiA

Altre lloc gestionat amb el WordPress

Per participar a la llista distribució de la Comissió 4 (google groups):

Aliances polítiques i socials. Majories de progrés a Catalunya, Espanya, i Europa (balanç de l’experiència del Govern d’Entesa, compromís amb IU i altres forces d’esquerres de l’Estat espanyol, el PEE i la política europea…).

Només cal solicitar l’alta a:

http://groups.google.com/group/euia6a_comissio4

Comparteix!
 • Facebook
 • Twitter
 • Print
 • PDF
 • RSS
 • Google Bookmarks
 • email
 • del.icio.us
 • Add to favorites
 • Meneame

1 COMENTARI

 1. Francesc Matas Salla on febrer 10, 2012 9:48 pm

  6a: A tall de reflexions per la Comissió 4.
  Pel nou temps d’EUiA es tracta de com canviem profundament per fer front a la crisi i a la gran disgregació i feblesa de les esquerres, quin moviment i quines aliances socials i polítiques volem construir que ens permeti confluir i compartir amb el moviment sindicalista, amb la indignació jove del 15 M, amb les innumerables realitats i entitats locals o comarcals, amb els moviments de tarannà per la llibertat nacional i independentistes. Quina veu pròpia catalana, amb una sana interlocució fraternal i co-responsable amb les esquerres a l’estat espanyol, de forma preferent amb IU, però també amb Amaiur, BNG i altres esquerres nacionals, alhora amb les esquerres anticapitalistes, ecologistes i independentistes. Ens convé aprendre i incorporar metodologies i valors de la indignació assembleària del moviment 15 M, girar vers els organismes, casals, ateneus, espais, centres i assemblees de jovent, amb la important component del sentiment independentista. Podem estudiar les experiències d’obertura i confluència tipus Ateneu Roig, Espai Obert/Crac!, i moltes altres, com les bones pràctiques d’Asemblees i del treball AJove.
  Per alçar un lideratge coherent d’esquerres amb les demandes socials contra les retallades i les democràtiques sobre la llibertat nacional, necessitem separar les banderes al Parlament de les de CiU, per portar en canvi la unitat ciutadana al terreny de la consciència política des de la mobilització popular. No som neutrals entre confrontacions però des d’un lideratge diferenciat.
  Quan es tracta la idea d’un front ampli o bloc en el que hi pugui participar totes les classes i segments socials colpits ens cal plantejant-se el tipus de propostes i objectius a defensar, les components socials que en formaran part, la mobilització, i quin sector social imprimirà el lideratge. Per l’esquerra que vol construir una alternativa política i social es tant important detectar i fomentar la possibilitat d’un bloc, com el de diferenciar-se nítidament dels seus components. Els segments o classes que liderin seran qui determinaran fins on pot anar la lluita i quina alternativa es podrà construir.
  La diferenciació política, clara i ferma del lideratge nacional de CiU, ha de ser fins i tot en els xocs entre Catalunya i l’estat espanyol, com en la competència d’interessos entre empreses catalanes i espanyoles. En cap cas connivència, ni molt menys lliscar vers un lideratge nacional de país de CiU i dels patrons catalans. Un projecte de país d’esquerres passa per lluitar contra la dominació espanyola i afeblir i derrotar l’explotació catalana.
  Francesc Matas Salla

Escriu un comentari