6a Assemblea Nacional d'EUiA

Altre lloc gestionat amb el WordPress

Esquerra Unida i Alternativa té moltes potencialitats i en termes generals treballa bé, però hem de ser capaços d’afrontar amb una veritable voluntat superadora les mancances que encara tenim.

No entraré en grans anàlisi de geopolítica internacional ni en disquisicions teòriques al voltant del materialisme històric. El que vull és plantejar diversos aspectes que han sorgit en el dia a dia de la militància durant aquests darrers 8 anys.

L’aspecte de l’hegemonia cultural i la conformació d’un poder popular és un front clau de la nostra lluita, el més important. Com és possible que no puguem crear no ja un diari en paper sinó un publicació digital de referència i que segueixi la línia política que representem, on els militants podem informar-nos, formar-nos, participar i opinar?

Tenim una afiliació de milers de companys i companyes, diputats, alcaldes, regidors… Com es possible que no puguem tirar endavant centres alternatius que al mateix temps que permeten crear xarxa popular i contrapoder son una font d’ingressos com ha demostrat l’esquerra abertzale? Seria descabellat impulsar aquests centres o bar socials o com vulguem anomenar-los en ciutats o pobles on tenim molta presencia i assemblees potents? No tenim capacitat econòmica suficient? Ni militants voluntaris? O fins i tot companys i companyes en atur que els podria suposar un treball?

Seguint en l’aspecte de la formació ideològica, com és possible que no existeixi un equip (tant de membres d’EUiA com no) que permeti de forma continua i constant de generar documents, vídeos i formacions de diferents nivells i de diversos aspectes a la militància? EuiA té una pluralitat ideològica que ofereix grans oportunitats, a més té moltíssims quadres polítics i bona relació amb d’altres que son de l’entorn. O com a mínim de recopilar el treball fet per altres i oferir això a la militància.

Sempre diem que els nostres militants que tenen càrrecs a l’administració no son “classe política”. Per què no garantim i de forma pública que el sou màxim que pugui assolir un membre d’EUiA que és un càrrec públic – o del sindicat- sigui la mitjana del que cobra un treballador del metall a Catalunya i que la resta -si és superior- que vagi directament a l’organització, seguint aquella vella però actual i bonica idea de “diputat obrer, sou obrer”. En 8 anys de militància no conec quin és el sou dels meus diputats, alcaldes o regidors i no és que dubti d’ells, al contrari és que podem ser molt més efectius a l’hora de treballar amb el poble si els podem demostrar que també en aquest aspecte, no som iguals que la resta i que “si que EUIA ens representa”.

David M.M.
Militant d’Alternativa Jove de Sant Andreu, militant de CJC-Joventut Comunista de Catalunya i President de l’Associació Col·lectiu Cultural de Cinema Popular (CCCP).

Comparteix!
 • Facebook
 • Twitter
 • Print
 • PDF
 • RSS
 • Google Bookmarks
 • email
 • del.icio.us
 • Add to favorites
 • Meneame

2 COMENTARIS

 1. Fèlix Alonso on febrer 2, 2012 8:14 pm

  Tot el que dius alguns ja ho fan.
  Alcalde d’Altafulla:
  1235 euros x 12 pagues. Tots els sous de l’administració, a diferència del de les empreses privades, són públics.
  Treballo a Altafulla d’alcalde i al diari de cap de disseny distribuit en 7 dies a la setmana i una jornada aproximada de 78 hores setmanals i no em queixo.

  Jo crec més correcte que un representant públic cobri la mateixa retribució que tenia a la seva anterior feina.

 2. Toni Campos on febrer 6, 2012 8:26 am

  Felix :

  En Suiza tienen el sistema de retribución que apuntas (cobrar la misma retribución que se tenia en el anterior trabajo), eso sí con un tope salarial (no vaya a ser que Messi se presente a alcalde de su pueblo).

  Por lo que sé el sistema les funciona bastante bien, ya que la idea es que nadie se haga rico por ser cargo publico, pero tambien es recoger el talento del sector privado hacia el publico (que por tener sueldos inferiores en el publico , se quedan en el sector privado)

Escriu un comentari