La portaveu d’IU a l’Eurocambra denuncia la prohibició a TV3 d’informar sobre el referèndum a Catalunya i la de l’acte a Madrid sobre el dret a decidir. Creu que el Govern del PP està violant els articles 10, 11 i 12 de la Carta de Drets Fonamentals de la UE.

La portaveu d’Esquerra Unida al Parlament Europeu, Marina Albiol, ha reclamat a la Comissió Europea que investigui les retallades en drets fonamentals que s’estan produint a l’Estat espanyol des que el Parlament català aprovés la celebració del referèndum del pròxim 1 d’octubre.

Albiol denuncia tant la prohibició a TV3 d’informar sobre el referèndum, com el fet que també hagi estat prohibit l’acte que estava previst celebrar a Madrid al voltant de la consulta aquest diumenge 17 de setembre.

Per a la portaveu d’IU a l’Eurocambra, “ja fa temps que estem assistint a una deriva totalitària de l’Estat, impulsada pel Govern del PP. Des de la imposició de lleis antidemocràtiques, passant per la persecució i processament d’artistes, humoristes i tuiters, fins a la progressiva suspensió de la independència del poder judicial, hem anat donant passos enrere pel que fa a qualitat democràtica”.

“No obstant això -continua Albiol-, els esdeveniments que s’estan produint en els últims dies relacionats amb l’1-O estan sent un autèntic atac frontal als drets democràtics. Parlem del registre d’una impremta i d’un mitjà de comunicació (El Vallenc), dels atacs ahir al dret a la informació amb TV3 i de l’acte a Madrid. Assistim a una situació excepcional en el sí de la Unió Europea, per això demanem a les autoritats que intervinguin per aturar aquest avenç autoritari “.

L’eurodiputada assenyala que s’estan vulnerant tant els articles 10, 11 i 12 de la Carta dels Drets Fonamentals de la UE, com la pròpia Declaració Universal dels Drets Humans en els articles 19 i 20, relatius a la llibertat de l’expressió, d’informació i de reunió.

Per a Albiol, “el Govern del PP i els seus companys de travessia totalitària estan atacant frontalment drets que estan garantits en una societat mínimament democràtica. O la Unió Europea pren mesures i garanteix els drets de la ciutadania, o no sabem fins a on pot arribar aquesta escalada d’autoritarisme dels, ara més nítidament que mai, hereus del franquisme “.