La confluència d’esquerres troba a faltar aspectes importants que hauria d’incloure un acord per l’educació pública

El grup municipal Canviem L’Hospitalet ha anunciat avui en un comunicat que no signarà el Pacte Local per a l’Educació del municipi, perquè troben a faltar aspectes importants que hauria d’incloure qualsevol acord per una educació 100% pública, començant perquè la paraula “pública” no apareix en el títol del pacte.

Davant del text definitiu, CanviemLH (ICV-EUiA-PIRATES) ha posat de relleu diverses mancances:

  • La ciutat ja té prou desigualtat com perquè fomentem la doble xarxa de pública i concertada. Cal fer una aposta clara pel sistema educatiu públic i garantir que tot l’alumnat de la ciutat pot accedir a una plaça pública des dels 0 als 18 anys.
  • Per nosaltres és un element de desigualtat a la ciutat que convisquin diferents models horaris segons la titularitat del centre i on visqui l’alumnat.
  • Sobre l’educació Infantil de 0 a 3 anys, nosaltres apostem que sigui un servei de gestió pública al 100%. I que a més que s’ampliï la Xarxa Municipal, també es reculli altres espais de criança materna. Per nosaltres el Pacte era el moment per reclamar la Gestió pública.
  • El marc legal del pacte, la LEC (Llei d’educació Catalana) en què 100 per 100 no estem d’acord. CanviemLH ens vam abstenim en el preàmbul de la llei i ens posicionem en contra en un parell de títols, els que fan referència al servei educatiu i a les obligacions de les escoles concertades.
  • El model de FP (Formació Professional) del pacte aposta per continuar fomentant el model de ciutat que posa en primer lloc el benefici i no les necessitats reals de la ciutat i de les persones.

A més, la confluència d’esquerres també destaca que la Generalitat i l’Ajuntament acaben de signar un conveni de col·laboració amb una incorporació molt parcial d’algunes de les mesures plantejades al Pacte, i que per tant aquest acord “deixa en paper mullat” el text del pacte.

*Consulta el comunicat complet en aquest enllaç.