Una moció de CSQEP insta el Consell de Govern de la CCMA a “reconsiderar el nomenament” del periodista i a “considerar altres candidatures”

El Parlament de Catalunya ha aprovat avui una moció de Catalunya Sí que es Pot per “reprovar el nomenament del senyor Vicent Sanchis com a director de TV3”. El punt de la moció ha estat aprovat amb els vots de tots els grups excepte el de JxSí. De la mateixa manera, la moció del grup de la confluència també insta el Consell de Govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals “a reconsiderar el nomenament de Vicent Sanchis i consideri altres candidatures”.

Finalment, el text també demana la “dimissió de l’actual vicepresidenta i presidenta en funcions del Consell de Govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, Núria Llorach i Boladeras”.

La diputada encarregada de la defensa de la moció, Jéssica Albiach, ha indicat que la CCMA “té dos problemes principals: l’infrafinançament i la gestió política que se’n fa”. I en aquest sentit s’ha referit a les declaracions fetes, en el mateix sentit, per Enric Marin, Jaume Ferrús, Miquel Puig, Joan Major i Joan Manuel Tresserras, “quatre ex directius de la Corporació i l’exconseller de Cultura del Govern de la Generalitat”, ha recalcat la diputada de CSQEP.

En el torn final de paraula, Albiach ha contestat la intervenció del diputat de JxS, Jordi Cuminal dient-li que la “major cacicada l’han fet vostès nomenant d’aquesta manera el director”. “Quan tothom ha dit que no s’ha fet bé pot ser qui s’ha equivocat són vostès”, ha afegit Albiach, que li ha demanat al seu grup que reflexionin.