La portaveu de CatECP assenyala que veu “amb bons ulls” la querella contra Llarena, crida a mobilitzar-se diumenge i recorda que “la resposta més urgent i necessària és un govern efectiu”

La portaveu de Catalunya en Comú Podem, Elisenda Alamany, ha afirmat avui que el seu grup veu “amb bons ulls” la querella del Parlament contra el jutge Pablo Llarena, i ha fet una crida a mobilitzar-se aquest diumenge en defensa dels drets i les llibertats. Amb tot, ha recordat que “la resposta més urgent i necessària és un govern efectiu”. “Els jutges han de fer justícia, la ciutadania ha de mobilitzar-se, i els polítics han de fer la seva feina”, ha assenyalat.

En una roda de premsa al faristol del Parlament, Alamany ha advertit que “assistim a Catalunya a un pendent perillós de regressió de drets fonamentals, on els polítics son delinqüents i els activistes, criminals”. Davant d’això, ha dit, “calen respostes”. En aquest sentit, ha apuntat que la querella del Parlament a Llarena pot servir per “delimitar possibles abusos del poder judicial”. D’altra banda ha situat la manifestació de diumenge, que “recull aquella iniciativa que va plantejar Domènech de front antirrepressiu transversal per arrossegar grans majories”. I ha afegit: “La resposta més urgent i necessària és la creació d’un Govern efectiu que ens permeti resistir i posar el país en marxa”.