“El primer que faríem és reunir-nos amb Òmnium, CCOO, Marea pensionista i les feministes, i no anar a veure Puigdemont”, assenyala la portaveu de Catalunya en Comú Podem

La portaveu de Catalunya en Comú Podem, Elisenda Alamany, ha afirmat avui en referència del viatge de Quim Torra a Berlín que “o s’està escoltant les demandes ciutadanes o a Berlín escoltant a Puigdemont, però les dues coses no poden ser”. En aquest sentit, ha recordat que en aquests sis mesos de “155, falta de Govern i institucions intervingudes” hi ha hagut “reivindicacions ciutadanes al carrer” com les protagonitzades per l’Espai Democràcia i Convivència, la Marea Pensionista i el moviment feminista, que han quedat “orfes de resposta”. “El primer que faríem és reunir-nos amb Òmnium, CCOO, la Marea Pensionista i les feministes, no anar a veure Puigdemont”, ha dit.

“Ens agradaria que estigués mirant més al futur de Catalunya, que és el que demanda la gent, que no per una via que és ‘el que digui Puigdemont’”, ha insistit la portaveu. Alamany ha reiterat que “el lideratge de Quim Torra no és el més adequat” perquè “inhabilita majories socials i polítiques a Catalunya que estan per un canvi” i ha recordat que avui “fa 7 anys del 15M, un moviment des de baix que Torra va qualificar de ximple”.

Pel que fa a la formació del Govern, la portaveu ha dit que s’ha d’anar més enllà del “debat de noms. Ens agradaria saber quin tipus de polítiques faran les persones que ocupin càrrecs de responsabilitat”. “Es repetiran les mateixes polítiques d’austeritat que han caracteritzat el Govern dels darrers anys o es faran propostes properes a ERC?”, ha preguntat Alamany. Quant a la possibilitat de mantenir o tornar a recuperar el 155, la portaveu ha dit que “Rajoy i Rivera són uns irresponsables”. “Als partits se’ls vota per fer política, el que fan ells és temerari”, ha afegit. “Davant d’això, el que necessitem és un Govern fort, no un Govern provisional i externalitzat”, ha conclòs.