El diputat d’En Comú Podem acusa el Govern del PP de voler acomiadar més de 6.000 treballadors i que “uns quants facin negocis”

El diputat d’En Comú Podem i portaveu del Grup Confederal a la Comissió de Foment, Fèlix Alonso, ha mostrat amb rotunditat aquest matí al Congrés el seu “absolut rebuig” d’aquest grup al Reial decret llei sobre l’estiba que avui sí, al segon intent i gràcies, entre d’altres, al vot de Ciutadans, PDeCAT i PNB, ha aconseguit tirar endavant el Govern del PP.

Alonso, en la seva intervenció davant del Ple, ha acusat l’Executiu de Rajoy i, especialment, al ministre de Foment, Íñigo de la Serna, de presentar un text que “no respecta allò acordat” prèviament entre la patronal i els treballadors de l’estiba. Per aquest motiu ha titllat el seu contingut de “refregit de l’anterior decret llei, això sí, amanit amb la proposta del mediador”, amb el “ridícul” que suposa que “el mediador elabori un text diferent al pacte que existia entre empresaris i treballadors”. Ha resumit aquesta idea indicant que “són insaciables, volen que els estibadors es converteixin en portadors”.

Fèlix Alonso ha retret directament al ministre que “vostès volien escenificar el diàleg per donar la coartada necessària a un canvi de vot dels seus socis ‘taronges’ i canviar cromos en una ‘operació manta’, ens tapem els uns als altres, amb el PDeCAT, per la seva anunciada abstenció. No els importava l’acord, només perseguien els vots que els faltaven per aprovar el decret-llei”.

“El problema són vostès, que tenen la responsabilitat de Govern i no estan interessats a exercir d’Estat protector, defensant a la ciutadania davant el mercat més salvatge”, ha dit al Govern en referència al cop que el text aprovat suposarà per als drets laborals dels treballadors de l’estiba.
“Vostès –ha dit- simplement pretenen ser ‘les mans i la destinació’ del braç executor de la ‘trama’ perquè uns quants facin negocis i, si de pas cau alguna engruna dels amics, millor que millor”.

Alonso ha interpel·lat al ‘banc blau’ del Govern de Mariano Rajoy per dir-los: “Siguin honestos i diguin el que realment volen: acomiadar més de 6.000 treballadors d’aquí a tres anys, en diferit i en còmodes terminis del 75%, 50% i 25 %. Això sí, perquè les empreses no pateixin, nosaltres pagarem amb fons públics els 120 milions en indemnitzacions, més les ajudes a les jubilacions que recull el reglament presentat ahir “.
Alonso ha lamentat profundament que s’hagi “arrasat amb tots els drets socials i salarials” dels estibadors tot i que la situació actual del sector i les perspectives de futur “són realment bones”.