“A Galícia, Andalusia, Madrid i Catalunya estem treballant en la mateixa direcció: anar construint les confluències per poder derrotar les dretes, cadascú al seu ritme”, assenyala el coordinador general d’EUiA

Izquierda Unida va celebrar el passat cap de setmana a la localitat de Rivas Vaciamadrid la seva ‘Escola d’Hivern’, on el coordinador general d’EUiA, Joan Josep Nuet, va explicar el procés de confluència a Catalunya en una taula rodona sobre les estratègies de l’esquerra que va comptar també amb el coordinador federal d’IU, Alberto Garzón; la coordinadora d’Esquerda Unida, Yolanda Díaz; i el coordinador d’IU Andalusia, Antonio Maíllo. “A Galícia, Andalusia, Madrid i Catalunya estem treballant en la mateixa direcció: anar construint les confluències per poder derrotar les dretes, cadascú al seu ritme”, assenyala Nuet, que subratlla que “el procés més avançat i més madur és el català, i serem observats perquè és una oportunitat pels altres de fixar-se tant en el que farem bé com en els errors que cometrem”. “Tot això ho vam posar en comú i vam trobar centenars de persones molt il·lusionades amb la construcció d’Un País en Comú”, relata.

A través d’una atapeïda agenda de debats, tallers i grups de treball, així com amb un planter multidisciplinari i plural de participants, es va analitzar i buscar respostes a diversos dels principals reptes als quals s’enfronta la societat en aquests moments. Entre els temes enganxats al terreny que es van debatre hi va haver la lluita contra la precarietat laboral que s’acarnissa especialment en grups importants com la joventut i les dones. També es va tractar la forma concreta en què treballen les administracions locals, que són les que han de resoldre més directament els problemes quotidians dels més desafavorits, a través de la Taula de debat anomenada ‘Els ajuntaments del canvi. Balanç i propostes d’actuació ‘, en què van compartir espai representants de corporacions com Madrid, Barcelona, Saragossa, Alacant, Cadis o la pròpia Rivas.

A més, al costat de Taules amb assumptes més teòrics, com la dedicada a ‘L’actualitat del pensament polític d’Antonio Gramsci’, que va tenir lloc dissabte, o ‘Què passa a Europa avui? Anàlisi de l’avanç de la dreta i l’extrema dreta, i propostes des del sud ‘, convocada per al diumenge, es van intercalar tallers plantejats de manera molt pràctica com, per exemple, sobre ‘Comunicació Política’ o per analitzar ‘El dur treball de convertir un partit en un moviment polític i social’.

La inauguració d’aquesta ‘Escola d’Hivern’ d’Izquierda Unida va anar a càrrec de la presidenta de la Fundació per l’Europa dels Ciutadans, Marga Ferré, l’eurodiputada d’IU Paloma López, a més de l’alcalde de Rivas Vaciamadrid, Pedro del Cura, com a amfitrió d’aquesta trobada.

Consulta aquí el programa de l’Escola d’Hivern d’IU.