El dejuni de tres dies i la manifestació fins el Parlament van situar en el debat pressupostari la necessitat d’incloure una partida per aplicar la Renda Garantida de Ciutadania el 2017

La Comissió Promotora de la ILP per una Renda Garantida de Ciutadania ha fet una valoració molt positiva del dejuni de 3 dies a la plaça de Sant Jaume de Barcelona que van protagonitzar 14 persones els passats 18, 19 i 20 de desembre per a sensibilitzar l’opinió pública de la necessitat de posar-la en marxa. Segons han afirmat en un comunicat, el dejuni “ha aconseguit divulgar els seus principals missatges entre la ciutadania solidària de Catalunya a través d’un ampli ressò mediàtic, tant entre les xarxes socials com entre els mitjans de comunicació tradicionals”.

Aquesta acció, juntament amb la manifestació en confluència amb d’altres moviments socials com la marea pensionista, “va servir per situar en el debat pressupostari la necessitat d’incloure una partida per aplicar la RGC el 2017”, assenyalen, així com per “posar en qüestió la pretensió del Govern de qualificar el pressupost de social”, quan “no inclou una partida per implementar un dret social que empara a tota la ciutadania de Catalunya, particularment la seva població més vulnerable”.

Lluís Rabell pren la paraula a la manifestació per exigir una Renda Garantida de Ciutadania.

Lluís Rabell pren la paraula a la manifestació per exigir una Renda Garantida de Ciutadania.

“El dejuni ha transcorregut en un ambient de fraternitat i solidaritat popular, i ha rebut el suport de nombroses persones i representants d’entitats socials, cíviques i polítiques, dels ajuntaments i grups parlamentaris”, exposa el comunicat. El president del grup parlamentari de Catalunya Sí Que es Pot, Lluís Rabell, així com el diputat Joan Josep Nuet, van sortir a rebre la manifestació a les portes del Parlament, per traslladar el seu suport. Rabell va explicar als manifestants que el seu grup ha presentat esmenes als pressupostos per incorporar una partida de 500 milions d’euros per començar a aplicar la renda garantida l’any vinent. “Vosaltres continueu pressionant des del carrer que nosaltres ho seguirem fent des del Parlament”, va dir megàfon en mà.

La protesta que va finalitzar dimarts a les portes del Parlament, mentre dins la Cambra catalana es duia a terme el debat de pressupostos, va aplegar centenars de persones per cloure tres dies de diverses activitats reivindicatives que es van iniciar diumenge amb la lectura i presentació davant els mitjans de comunicació de la primera carta adreçada al President de la Generalitat, Carles Puigdemont. “Per la plaça de Sant Jaume hi van passar artistes, cantants, poetesses, actrius i actors que van aportar moments de felicitat, alegria i fraternitat durant el dejuni”, exposen des de la Comissió Promotora, alhora que destaquen la visita de les persones activistes de la PAH, que van deixar “moments inoblidables”.

nuet-rgc

Joan Josep Nuet rep els manifestants a la porta del Parlament.

El comunicat acaba expressant l’agraïment “a totes les persones que han realitzat el dejuni, organitzacions i entitats que han col·laborat amb l’acció, han participat en els diversos actes organitzats i han expressat la seva solidaritat”. “Amb el seu suport i l’àmplia unitat assolida continuarem realitzant les activitats necessàries perquè es faci realitat la Renda Garantida de Ciutadania. ‘Es pot fer ara!”, conclou.