El diputat d’En Comú Podem pregunta a l’Executiu “quan pensa acabar amb la utilització del sistema educatiu català com a arma política”

El diputat d’En Comú Podem Joan Mena ha acusat el govern de Mariano Rajoy de “persecució política” per la inspecció sobre els llibres de text a Catalunya ordenada pel Secretari d’Estat d’Educació, Marcial Marín. Mena, portaveu adjunt d’Educació del grup confederal d’Unidos Podemos – En Comú Podem – En Marea, ha reclamat a l’Executiu “quan pensa acabar amb la utilització del sistema educatiu català com a arma política”.

Mena denuncia que Marín hagi posat en dubte el rigor dels continguts dels llibres de text, “alarmant sense cap mena de base substancial les famílies catalanes”, i “llençant el sistema educatiu català cap a la inseguretat jurídica”. “Té previst el Govern exigir al Secretari d’Estat retirar les insinuacions de falta de rigor dels llibres de text a Catalunya, i en cas que no les retirés, depurar les responsabilitats polítiques?”, requereix Mena en unes preguntes escrites.

Així mateix, el diputat de la confluència insta a l’Executiu a esclarir els motius que duen al Ministeri d’Educació a sol·licitar un informe sobre els llibres de text a l’Alta Inspecció de l’Estat només per a Catalunya.