La Comissió Promotora exigeix en un comunicat la dimissió dels responsables del Departament d’Economia Social “per la seva irresponsable i pèssima gestió” i anuncia que pressionarà al nou Govern

Coincidint amb el 7è aniversari de la mobilització de les persones indignades el 15M de 2011, els que ens sentim estafats i indignats per l’incompliment de la Llei de la Renda Garantida de Ciutadania (RGC) ens hem tornat a concentrar davant de la Direcció d’Economia Social, dependent del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, al carrer Sepúlveda de Barcelona.

De nou hem cridat “Els drets es defensen, governi qui governi” i hem exigit la dimissió dels responsables del Departament, Josep Ginesta i Josep Vidal, per la seva irresponsable i pèssima gestió.

En la concentració s’ha informat de la resposta de la Direcció d’Economia Social a la sol·licitud d’informació sobre l’estat de les resolucions pel que fa a les sol·licituds de la RGC, i s’han pogut constatar les insuficiències i mitges veritats d’aquesta resposta, entre elles l’ocultació de resolucions estimades en virtut del silenci positiu (i que no es paguen), que es desprèn de la diferència entre el nombre de sol·licituds destacades (32.040) i el total de sol·licituds valorades (20.138), a data de 26 d’abril.

A continuació, s’ha donat lectura a la denúncia d’una persona que va sol·licitar el complement amb el PAE i que li ha estat denegat, desmentint una vegada més el discurs justificatiu dels responsables del Departament que les sol·licituds de complements amb prestacions socials d’atur estaven congelades a l’espera del resultat de la negociació corresponent amb el govern central.

Posteriorment s’ha donat lectura a una sèrie d’articles de la llei que posen en evidència l’incompliment de la RGC i la pèssima gestió i voluntat dels responsables del Departament de Treball.

La concentració va finalitzar entre aplaudiments i abraçades, després de declarar el compromís col·lectiu i unitari de continuar la mobilització en defensa de la llei de la RGC. Així mateix, exigirem al nou govern de la Generalitat que es formi en els propers dies la seva aplicació i la de les mesures aprovades al respecte al Ple del Parlament del 3 de maig passat.

Comissió Promotora de la Renda Garantida de Ciutadania