El diputat de Catalunya Sí Que es Pot i Secretari Tercer de la Mesa del Parlament considera que si “el poder legislatiu ha de seguir la batuta del poder judicial no calen parlaments: que les lleis les facin els secretaris judicials”

El diputat de Catalunya Sí Que es Pot i Secretari Tercer de la Mesa del Parlament de Catalunya, Joan Josep Nuet, ha afirmat avui després de declarar al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que la causa oberta contra Carme Forcadell “és un judici polític” que “no va d’independentisme en absolut”. “Jo no sóc independentista, però sí sóc demòcrata, i com a demòcrata deixaré la meva vida si cal per defensar que en una democràcia i que en la Catalunya que jo somnio i estimo es pugui parlar de tot”, ha declarat Nuet. El diputat ha recalcat que es troba “plenament tranquil” amb la seva consciència ja que considera “haver dit la veritat”.

Nuet ha afirmat que li sembla “difícil d’entendre” que el Parlament, com a poder legislatiu, “hagi de seguir la batuta del poder judicial”, i que si aquest fos el cas els Parlaments no serien necessaris. “Si els parlaments han de funcionar així no calen Mesa ni diputats, els secretaris judicials poden dirigir els parlaments”, ha insistit. Pel diputat el debat de l’independentisme es troba present als carrers “i ha d’estar també a les seves institucions”. En aquest sentit, pel membre de la Mesa resultaria “incomprensible” que el debat que té la gent “als bars, amb els amics o en els sopars de Nadal” després “estigui prohibit al Parlament”. “En un Parlament democràtic s’ha de poder discutir de tot, i si hi ha coses que no es poden discutir això no és una democràcia”, ha reblat.

nuet-fora

Nuet a les portes dels jutjats acompanyat per Joan Coscubiela, Albano Dante Fachín, Lluís Rabell, Xavier Domènech, Mercedes Vidal i David Companyon.

El diputat de la confluència ha basat la seva declaració davant del jutge en tres arguments legals. El primer basat en l’article 23 de la Constitució Espanyola que desenvolupa el principi fonamental del dret a tenir idees i la llibertat de poder debatre. El segon basat en l’Estatut d’Autonomia de Catalunya, concretament en el seu article 52 que marca que el Parlament de Catalunya és el lloc on les idees polítiques dels catalans i les catalans s’han de debatre, i en tercer lloc en l’article 81 del reglament del Parlament, que marca com es pot alterar l’ordre del dia d’un ple.

En aquest sentit Nuet ha defensat l’actuació de Carme Forcadell assegurant que la Presidenta de la cambra “va aplicar el reglament que preveu que si dos grups parlamentaris volen modificar l’ordre del dia ho han de proposar al ple”, com va ser el cas de les conclusions de la comissió d’estudi del procés constituent, les quals ell mateix i la resta del grup de Catalunya Sí Que es Pot van votar en contra.