Rabell demana “reconduir el conflicte”, s’oposa “a les amenaces de Rajoy” i li demana buscar el diàleg

El president del grup parlamentari de Catalunya Sí Que es Pot, Lluís Rabell, ha “agraït” que el President Puigdemont no hagi declarat avui unilateralment la independència de Catalunya. “L’anunci de suspendre els efectes del què considera vostè el mandat del primer d’octubre és una oportunitat perquè el diàleg es pugui obrir pas”, ha manifestat Rabell, que ha qualificat que avui la posició que mostra més valentia “és la valentia del diàleg”.

El diputat ha afirmat que el seu grup no es cansarà “d’exigir que es parli, que es dialogui per evitar un xoc que pot tenir conseqüències funestes”. Rabell ha assegurat que ara per ara, “per damunt de tot, es tracta de reconduir el conflicte i no pas d’exacerbar-lo”. És per això que s’ha mostrat “ferm” en l’oposició a les “amenaces de Rajoy”, i citant de forma explícita a l’aplicació de l’article 155.

En aquest sentit, Rabell ha interpel·lat directament a Mariano Rajoy: “Nosaltres no l’acompanyarem en l’escomesa contra les llibertats catalanes, invoqui el que invoqui. Nosaltres no. Tot el contrari: ens hi trobarà en contra”.

Rabell ha assenyalat que l’1-O va ser “una formidable mobilització ciutadana i tota una demostració de força del sobiranisme”, però que “en cap cas se’n desprèn un mandat democràtic per proclamar, de manera unilateral, la independència de Catalunya”.

El líder de CSQEP ha destacat que “quan s’ha plantejat el dret a decidir i la defensa dels drets civils, hem vist aplegar-se i mobilitzar-se àmplies majories socials”, que susciten “solidaritat i empatia” de “forces democràtiques d’arreu de l’Estat”. “No malbaratem aquest enorme potencial de lluita i solidaritat!”, ha pregat Rabell.

Per finalitzar, Rabell ha sintetitzat els precs que el seu grup fa al Govern de la Generalitat i al Govern de l’Estat: “Recerca de contactes, facilitar la mediació, iniciatives concretes i sinceres per encetar el diàleg”. I és que, pel líder de la confluència, “no és temps de declaracions altisonants sense possibilitats de sortides”.