La Coordinadora de Sindicats i Col·lectius per la Lluita Obrera convoca una manifestació contra “els grans poders financers”, “l’austericidi imposat per les institucions europees” i un govern “corrupte i depredador de drets”

La Coordinadora de Sindicats i Col·lectius per la Lluita Obrera (CICLO) ha convocat una manifestació aquest dissabte que assenyalarà els grans poders financers, les institucions europees i el govern espanyol com els causants de “l’austericidi” i les agressions contra els drets socials i laborals. Per això, la marxa arrencarà a les 18 hores des de la seu de JP Morgan (Avinguda Diagonal, 557), passarà per la Delegació de la Unió Europea a Barcelona (Passeig de Gràcia, 90), i finalitzarà a la Delegació del Govern (Mallorca, 278), on es demanarà la dimissió del president Mariano Rajoy i de tot el govern en ple.

“La convocatòria es pot agrupar entorn a tres eixos: mobilització contra els grans poders financers, amb una acció contra fons voltors i banca d’inversió; contra l’austericidi imposat per les institucions comunitàries i desenvolupat pels governs, així com els tractats de lliure comerç; i la lluita contra un govern corrupte i depredador dels drets de les persones precisament per garantir la seva rapinya organitzada”, explica la responsable de Món del Treball d’EUiA, Núria Lozano.

Lozano encara n’apunta una altra: “Es posarà l’accent en les empreses corruptores; perquè bona part de les empreses que han tingut protagonisme en els casos de finançament il·legal són les grans beneficiades de les reformes laborals”. És a dir, assenyala, que “corrupció i reformes laborals són elements indestriables del mateix sistema econòmic que depreda drets de la població: un sistema que ens roba els drets per augmentar de forma il·limitada els guanys dels poderosos”.

A Ciclo s’hi agrupen col·lectius en lluita del sector del taxi, estibadors, kellys, treballadors en atur i sindicat d’estudiants, entre d’altres. “Treballadors i treballadores d’empreses en lluita van veure la necessitat de coordinar mobilitzacions, buscant elements comuns per mobilitzar de forma col·lectiva i augmentar la solidaritat i unitat”, explica Lozano. Entre les seves principals reivindicacions està la derogació de les reformes laborals i la de les pensions, un repartiment del treball sense reducció de sou, i la defensa dels serveis públics com “element fonamental de qualitat vida de la població i contra l’austericidi que els ha anat limitant”, exposa Lozano. “També una defensa del dret a vaga i contra la llei mordassa i la criminalització de la protesta, així com la reivindicació d’una altra Europa lluny la governança econòmica actual i l’aposta pels tractats de lliure comerç”, afegeix.