Domènech apel·la a obrir espais de diàleg i a la mediació internacional per obligar Rajoy a trobar una solució política a la situació a Catalunya

El coordinador general de Catalunya en Comú, Xavier Domènech, ha avisat aquest matí que “cal seguir treballant per construir un projecte de país des de les més àmplies majories de Catalunya”, expressant el posicionament extret de la Coordinadora Nacional celebrada aquest diumenge, on s’ha arribat a la conclusió que és imprescindible construir un nou model de país on ningú es quedi enrere. “Hem de fer-nos servir de la potència expressada l’1-O per construir un país per a tothom”, ha apuntat Domènech, alhora que ha demanat al Govern de Catalunya que es recolzi en el 80% de la societat que vol decidir, ja que la majoria democràtica i social a favor del referèndum està ara més unida que mai, com “un sol poble”.

Domènech ha volgut fer èmfasi en la necessitat de construir aquest nou projecte deixant de banda la corrupció, les retallades i les privatitzacions que han marcat el dia a dia dels últims anys, ja que “Catalunya s’ha guanyat a pols el seu dret a decidir i a viure en un país més just socialment, més sostenible ecològicament i democràtic que es construeixi des de la sobirania dels catalans i catalanes”.

El coordinador general del partit ha posat en valor les mobilitzacions en favor del diàleg que s’han produït a Catalunya i a la resta de l’Estat en els últims dies. És per això que Domènech s’ha dirigit a Rajoy apel·lant que escolti les demandes majoritàries, a obrir espais de diàleg i a la mediació internacional per trobar una solució política al conflicte a Catalunya.

Domènech també s’ha pronunciat pel que fa a la violència emprada pel Govern del PP l’1-O contra la ciutadania que pacíficament va sortir al carrer a exercir els seus drets, condemnant-la fermament.