Manifest d’EUiA en el Dia Internacional de l’Alliberament Lèsbic, Gai, Transsexual, Bisexual i Intersexual

El 28 de juny és el Dia Internacional de l’Alliberament Lèsbic, Gai, Transsexual, Bisexual i Intersexual (LGTBI) i, com cada any, el moviment LGTBI torna ha sortir al carrer. Enguany, el dissabte 30 de juny ha convocat una manifestació que sortirà des de la plaça Universitat de Barcelona a les 18.30 hores, sota el lema ‘Aturem l’odi i la LGTBIfòbia’.

Des d’EUiA hi donem tot el suport i participarem en aquesta mostra de rebuig a una societat cis-heteropatriarcal que no admet la diferència i que continua fent blanc del seu odi a lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals. Aquest odi es mostra de moltes formes des del bullying lgtbifòbic a la discriminació laboral, des de l’insult a l’assassinat.

Realitats colpidores com el criminal atemptat a Orlando (Florida) ara fa dos anys -en el qual van ser assassinades 49 persones i ferides 53-, un dels pitjors crims comesos contra la comunitat LGTBI, ens recorda que els drets i llibertats de les persones LGTBI son contínuament vulnerats. Hi ha avenços com la darrera decisió de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) de despatologitzar la transsexualitat, i que es deixi de parlar de disfòria de gènere. No obstant això, l’OMS segueix incloent la transsexualitat en el seu catàleg en el capítol de “condicions relatives a la salut sexual”, passant a denominar-la “incongruència de gènere”, la qual cosa fa que la lluita perquè la diversitat d’identitats de gènere deixi de ser medicalitzada continuï.

Les forces de l’esquerra transformadora hem estat i volem continuar sent part d’aquest moviment en defensa del que no són altra cosa que drets humans. Els drets i llibertats de les comunitats LGTBI formen part de les nostres reivindicacions i lluites. Per això reclamem un canvi radical en les polítiques del Govern de la Generalitat i que, més enllà dels gestos, es facin polítiques realment efectives i integrals LGTBI en coordinació amb les entitats LGTBI del nostre país. I després de 4 anys de la seva aprovació, seguim exigint que s’implementi la Llei 11/2014 per a garantir els drets LGBTI i per eradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia en tots els seus àmbits, inclòs l’imprescindible reglament del règim sancionador.

ATUREM L’ODI I LA LGTBIFÒBIA!