En el Dia internacional de l’orgull LGTBI, el FAGC reclama el desplegament de la llei catalana contra la LGTBIfòbia i reivindica que s’abordi els casos de discriminació a les aules

El 26 de juny del 1977, el Front d’Alliberament Gai de Catalunya (FAGC) va sortir al carrer per exigir que es derogués la llei de perillositat social, que instava a “defensar la societat” de les persones homosexuals. Quaranta anys després, l’actual president del FAGC, Pau Galvez, posa de relleu la lluita per intentar acabar amb “qualsevol discriminació social i legal”, i alerta que encara queda molt camí per recórrer, i fa una crida a participar a la manifestació del proper dissabte 1 de juliol que sortirà de la plaça Universitat a les 18.30 hores.

Galvez subratlla la importància de la llei catalana 11/2014 per a garantir els drets LGTBI i per eradicar la LGTBIfòbia, però critica que tres anys després “encara falta el desplegament de la llei en molts àmbits, com la implementació del règim i de l’òrgan sancionador i que es portin a terme els protocols necessaris per acabar de desenvolupar-la”. “Ens preocupa que solament hi hagi hagut una sola sanció des de l’aprovació de la llei”, afirma.

El president del FAGC, responsable de l’àrea LGTBI d’EUiA, mostra la seva “greu preocupació” pels casos de bulling en l’àmbit educatiu, “un dels espais on el govern ha de prioritzar les polítiques contra la discriminació”. A més, destaca que s’haurien d’haver aplicat sancions en els “diversos casos d’homofòbia que hi ha hagut, sobretot a l’església. “El més greu és el del capellà de L’Hospitalet, que en una homilia en què no solament va dir que l’homosexualitat és pecat, cosa que entraria dins del dogma habitual, sinó que va fer una crida a que la gent s’hauria de defensar dels homosexuals, donant peu a la possibilitat d’agressions violentes contra la comunitat LGTBI”, avisa.

Un altre dels perills pels drets de la comunitat LGTBI, afirma Galvez, és el projecte de llei per la igualtat, un projecte impulsat “des dels sectors més de dretes de dins del Govern” i que “es pot estar impulsant per derogar la llei contra la LGTBIfòbia, deixant una llei mol més tova i amb una potencia molt menor”. “Des de sempre la dreta del nostre país ha intentat aconseguir lleis anti-discriminatòries genèriques que desnaturalitzin la veritable realitat, i la necessitat de polítiques actives per una societat diversa i global”, alerta.