6a Assemblea Nacional d'EUiA

Altre lloc gestionat amb el WordPress

Una de les noves senyals polítiques que convenen és aconseguir una dona a la coordinació general del moviment EUiA. Una coordinació formada amb un equip crític, col·legiat i compartit.
En gairebé 14 anys EUiA ha tingut dos presidents i dos coordinadors, tots quatre homes.
En els primers quatre anys fins a la tercera assemblea varem establir un sistema de presidència i coordinació. La cosa va grinyolar per la dificultat d’aconseguir un treball en equip compartit que fomentés el consens i la construcció de moviment alternatiu. A la tercera assemblea es va passar a coordinador únic. La tendència a estructurar-se com a partit, a jerarquitzar-se de dalt a baix, va anar incrementant-se a mesura que la direcció política progressava en les institucions.


La pràctica ha estat de manera natural una major dedicació a l’acció institucional i a la gestió. Això s’ha menjat en bona part la dedicació i els recursos al treball de moviment i de base. Els lemes i l’orientació establerta han estat bons: “Sempre a l’esquerra”, “Més a l’esquerra”, “L’esquerra de debò”, “EUiA més moviment”. L’aplicació d’aquesta orientació ha resultat molt contradictòria cosa que s’ha fet sentir en la credibilitat del conjunt. Fa un bon temps el Grup parlamentari ha engolit els altres òrgans polítics. La direcció política real ha esdevingut el Grup parlamentari.
Considero que hi ha dones a EUiA ben capaces i adients per assumir la coordinació general, com també hi ha homes, és clar. La qüestió no és què hagi de ser una dona pel fet de ser dona, sinó com és què mai resulta la ocasió avinent per una dona i sempre hi ha homes que a tothom, dones i homes, ens semblen que van com anell al dit.
Un perfil adient per un canvi de metodologia i imatge també a la coordinació pot ser el de dona. Compromesa en les causes socials, activa i sensible en els moviments existents, compenetrada amb el sindicalisme i amb el què ha representat la indignació jove del 15 M, disposada a la innovació, a compartir, a dialogar per establir el consens, a fer-ho amb transparència. És a dir una persona sense temors a les noves formes que pugui prendre la lluita, que senti alhora com a causa seva la lluita per la llibertat de Catalunya, i disposada a establir llaços amb l’esquerra treballadora de l’estat espanyols i de les esquerres nacionals. Una coordinació general que formi equip i aquest pugui donar una imatge de moviment emergent d’esquerres.
Francesc Matas Salla

Comparteix!
  • Facebook
  • Twitter
  • Print
  • PDF
  • RSS
  • Google Bookmarks
  • email
  • del.icio.us
  • Add to favorites
  • Meneame

Escriu un comentari