6a Assemblea Nacional d'EUiA

Altre lloc gestionat amb el WordPress

Amb la victòria del Partit Popular el 20-N, l’oligarquia espanyola ha tancat el cercle de control social: hegemonia, domini i poder institucional. Ara sí, ara està tot lligat i ben lligat. El nou franquisme té l’hegemonia i la difon a través dels mitjans de comunicació, controla l’economia, en concret l’especulativa, els aparells de l’estat i quasi tot el poder polític. La resurrecció del franquisme i el funeral definitiu de la transició ens situa en un estadi diferent en el qual les forces del progrés i l’economia productiva tenim l’obligació històrica de construir un espai obert, una alternativa diferent al sucursalisme dels mercats.

Les classes populars i mitges, desorientades davant de la inexistència d’un referent polític i derrotades organitzativament, s’han d’acomodat en el llit del seu enemic on dorm la seva desesperança i engendra un nou tipus de populisme de caràcter feixista.


Les esquerres hem d’entendre que el protagonisme de la política està en la societat civil i l’activitat humana. És per tant imprescindible un consens entre societat política i societat civil.

Ha de néixer un nou projecte, centrat en la democràcia social amb vocació transformadora i interclassista, que sigui expressió de les classes populars i de les classes treballadores, que desenvolupi el catalanisme popular d’Estat dins dels Estats (Espanya i Europa) amic dels altres pobles espanyols, europeus i del mon.

Les formacions avui existents són insuficients, no tenim el crèdit per fer front a aquesta batalla d’idees. Hem de sumar, multiplicar-nos, construir sobre la base de la societat civil, com a partit d’opinió i com a moviment.

Aquest front ampli o espai obert no pot créixer sobre arrels del ja fet sinó sobre les llavors de quelcom nou, renéixer de les velles cendres (EUiA, ICV, ERC, PSC, IU…) amb la mà estesa a la gent que avui des de Convergència i Unió discrepa d’una contrareforma que malmet el que s’ha conquerit durant anys de sacrifici en benefici d’una petita minoria (la societat del 1% contra la del 99%).

Una força política en gran coalició a Europa i Espanya que elabori una alternativa sòlida a les pors, el pragmatisme i el virus especulatiu, que propaga la insolidaritat, la xenofòbia, el masclisme i que pot esdevenir, com els anys trenta del segle passat, en un brot de feixisme.

L’alternativa som nosaltres hem de tenir el valor i la generositat suficient per fer créixer allò que avui és més necessari que mai: Un altre món és possible.

Fèlix Alonso Cantorné,
Alcalde d’Altafulla per Alternativa Altafulla i treballador del diari SPORT
Membre de la permanent d’Esquerra Unida i Alternativa.

Comparteix!
  • Facebook
  • Twitter
  • Print
  • PDF
  • RSS
  • Google Bookmarks
  • email
  • del.icio.us
  • Add to favorites
  • Meneame

Escriu un comentari