El Consell Nacional ha fixat la celebració de primàries per elaborar la llista entre l’11 i el 14 de gener

El Consell Nacional de Catalunya en Comú, reunit aquest matí a Vilafranca del Penedès, ha decidit que la formació es presentarà a les eleccions europees del proper maig com a part de la coalició Unidas Podemos cambiar Europa. Així mateix, l’òrgan directiu també ha aprovat la celebració de primàries per elaborar la llista amb votacions entre l’11 i el 14 de gener. “El nostre objectiu és recollir el vot progressista amb una candidatura conjunta que ens permeti fer front a l’avenç de la dreta que estem veient en alguns països d’Europa”, ha explicat Ramon Arnabat, coordinador general de Catalunya en Comú.

Una altra de les qüestions que s’han abordat a la trobada d’avui ha estat el desplegament territorial, amb la mirada posada a les properes eleccions municipals. Així, després de la reunió d’avui ja hi ha un total de 96 nuclis dels comuns locals que han completat tots els tràmits de constitució, i n’hi ha uns 30 més que estan en tramitació i seran ratificats al proper Consell Nacional ordinari. “Volem consolidar la victòria a Barcelona i estendre la presència dels comuns arreu del territori”, ha dit Arnabat. “Treballarem perquè a tots els pobles de Catalunya hi ha hagi candidatures del canvi i una organització arrelada i de la gent, amb vocació de majories”. En les properes setmanes es posaran en marxa els espais de treball i coordinació territorial de portaveus, organització, comunicació i feminismes per preparar abordar la feina de cara als comicis del maig.

Per últim, el coordinador general també ha volgut fer referència a les negociacions de pressupostos que s’estan duent a terme tant a Catalunya com a l’Estat. “Tenim l’oportunitat de revertir les retallades i la política d’austeritat que han seguit tant el govern central com el govern català en els darrers anys”. Arnabat ha valorat molt positivament l’acord de pressupostos entre Unidos Podemos – En Comú Podem – En Marea i el govern del PSOE, i confia en que la proposta tiri endavant. “Seria un error no aprovar els pressupostos generals de l’estat, perquè la partida per Catalunya ens permetà elaborar uns millors comptes”, ha dit. En aquest sentit, ha urgit al govern de la Generalitat a presentar una proposta que contempli la reversió de les retallades, especialment en els àmbits de salut i educació.