En la seva missiva els diputats i diputades del grup confederal li diuen a Juan Carlos de Borbón que comparegui a petició pròpia perquè la Mesa del Congrés els hi ha vetat la creació d’una comissió d’investigació sobre els seus pressumptes casos de corrupció

El grup considera que és la seva obligació demanar-ho al Congrés i que l’ex cap de l’estat hauria de donar explicacions per tres motius: en primer lloc, democràcia, un ex cap de l’estat té l’obligació de donar la cara; en segon lloc, qualsevol institució, més encara la prefectura de l’Estat, ha de passar pel filtre de la transparència i, en tercer lloc, Juan Carlos de Borbón ha d’explicar en seu parlamentària si és un corrupte.

Segons expliquen en un vídeo que han gravat, els diputats i diputades d’Unidos Podemos, En Comú Podem i En Marea tenen la certesa que “en el segle XXI la monarquia és una institució anacrònica que impedeix el canvi que està reclamant Espanya”. També denuncien el paper jugat pel Rei Felip VI l’1 d’Octubre, que “l’invalida com a cap de l’estat”. Per això expliciten: “volem triar democràticament qui és el cap de l’estat; Volem República!”.

Mira el vídeo: