El dissabte 4 de febrer se celebrarà la 8a Assemblea Nacional d’Esquerra Unida i Alternativa, en el marc del 25è aniversari de la fundació de la nostra organització. La jornada es portarà a terme al vestíbul de l’Edifici Històric de la Universitat de Barcelona, amb el lema Cap a una república per a la majoria social. En aquesta assemblea, la militància està cridada a debatre i decidir sobre el futur del projecte, per tal d’iniciar una nova etapa de la formació en un context de tancament del cicle del 15-M i l’1-O.

 

L’objectiu de l’Assemblea Nacional és situar EUiA com un actor protagonista en la construcció d’un projecte de país per a la majoria social. En paraules de Mercedes Vidal, co-coordinadora general de la formació, l’assemblea és una “oportunitat per oferir solucions a la majoria social davant la crisi del cost de la vida i la crisi climàtica”, així com per “definir i concretar l’estratègia per fer front a l’onada reaccionària i conservadora que vol acabar amb tots els drets i llibertats”.

 

Per altra banda, per Esquerra Unida i Alternativa, és necessari crear “un nou espai de trobada del sobiranisme d’esquerres”, una proposta sobre la qual també se centrarà el debat de la militància. Segons ha afirmat Hèctor Sánchez, co-coordinador general d’EUiA, “és el moment d’interpel·lar a les forces d’esquerres i sobiranistes per a la construcció d’un  front ampli que respongui a les necessitats del país en clau social i nacional”.