L’Orfeó Gracienc s’ha quedat petit pel acte que avui Barcelona en Comú ha organitzat sota el títol ‘Ciutat democràtica, ciutat de drets’. Un acte on s’ha reflexionat al voltant de dels drets i llibertats. “Que en un moment com aquest es busquin les diferències entre partits d’esquerres no és bo. Cada dia el senyor Maragall repeteix que som ambigus, però ell ha governat amb Convergència en comptes de fer-ho amb el govern més progressista que ha tingut la ciutat. Nosaltres mai hem mercadejat amb les llibertats, hem defensat les escoles de l’1-O, perquè l’1-O és de la gent. Hem de protegir aquest tresor de mobilització democràtica”, ha manifestat Ada Colau.

La cap de llista de Barcelona en Comú ha recordat la necessitat de protegir “el tresor” de la mobilització democràtica . “Hem de denunciar la judicialització i la repressió, tenim la responsabilitat de destacar el millor de les mobilitzacions, estar a l’alçada i no apropiar-nos d’aquestes mobilitzacions”. I en aquest sentit ha afegit: “Em sembla trist que hi hagi forces d’esquerres com el PSC que diuen que volen pactar per fer-nos fora o que Maragall segueixi pactant amb la dreta en comptes de fer-ho amb un govern feminista, progressista i d’esquerres”

Per la seva banda, Jaume Asens també s’ha referit a “Plantejarem que el Congrés revisi els delictes de rebel·lió i sedició, com ja es va fer pels insubmisos. Si es fa un ús barroer del delicte, proposarem una reforma del codi penal per aconseguir la llibertat dels presos polítics”, ha manifestat Asens, qui ha recordat que a l’Ajuntament es va crear una unitat especial “per donar atenció judicial i ens hem personat en la causa”. En aquest sentit ha recordat que l’Ajuntament és la institució catalana que més ha actuat per defensar la gent que va patir aquelles càrregues de l’1O

El dia mundial contra la LGTBIfòbia, l’acte ha estat marcat per les reflexions sobre com en els darrers anys moviments d’extrema dreta han posat al centre els seus atacs els drets de les persones immigrants , refugiades i LGTBi. En aquest sentit, Ada Colau ha destacat que Barcelona ha estat escenari de grans manifestacions per acollir i a favor del feminisme. “Aquesta Barcelona que fa la seva gent té la complicitat de l’Ajuntament”, ha manifestat Colau, qui ha recordat que afegit: els que s’enfronten als veïns e Barcelona no s’enfronten a un col·lectiu o a un altre, sinó a l’Ajuntament de Barcelona

Monica Benicio, activista feminista i dels drets Lgtbi i vídua de Marielle Franco ha agraït el suport davant l’assassinat de la Marielle Franco. “El que hi ha avui al Brasil és un discurs racista, lgtbifòbic, que atenta contra el sistema democràtic”, ha dit Benicio qui ha recordat que “mentre no es respongui qui va matar la Marielle, no hi haurà democràcia al Brasil”. A més ha afegit: “Tots tenim responsabilitat en deixar que el feixisme entri quan no tenim empatia. Si no ens indignem davant un assassinat com el de la Marielle, no podem dir que estem del costat de la democràcia”.

L’any passat va fer 80 anys de la Declaració Universal de Drets Humans per part de Nacions Unides. En aquest sentit, Arcadi Oliveres ha manifestat que “a aquesta declaració li falten coses: els drets ambiental, els derivats de les tecnologies de la telecomunicació o les biotecnologies”. En aquest sentit, Oliveres ha ja dit que al món ha crescut “enormement” el diferencial de renda entre els més rics i els més pobres. “Les 26 persones més riques del planeta tenen uns ingressos equivalents a la meitat de la humanitat”, ha dit. I ha afegit: “Ha empitjorat la militarització que ens envaeix i que es podria eliminar la fam 36 vegades si el que s’inverteix en armament s’invertís en pal·liar la fam”.

Per la seva banda, Jaume Asens en la seva intervenció també ha recordat que “vam combatre la por als carrers i vam demostrar que sí que es pot, que no volem ser mercaderia, que quan la gent s’organitza el canvi és possible”. Asens ha manifestat que en aquest context “les candidatures municipalistes van néixer per barrar el pas a les forces reaccionàries i evitar el que està passant a Europa, on la gent, per culpa de la por, apunta als de baix”. En aquest sentit, “a l’Ajuntament hem portat l’esperit del 15M i la PAH a les institucions. Hem buscat solucions col·lectives a problemes col·lectius i hem acompanyat els processos d’apoderament ciutadà”, ha dit Asens.