L’alcaldessa de Barcelona i coordinadora general de Catalunya en Comú, Ada Colau, ha demanat avui als grups polítics catalans arribar a un acord global per aprovar els pressupostos de l’Ajuntament de Barcelona, de la Generalitat i els Pressupostos Generals de l’Estat i “garantir els serveis públics més bàsics”.

Per fer realitat aquest acord, Colau ha fet una crida a la unió que les formacions catalanes van exhibir per fer fora el Partit Popular del Govern de la Moncloa. “Les mateixes forces catalanes que hem estat capaces d’ajuntar-nos per fer fora el PP, hauríem de poder parlar per aprovar un pacte de mínims pressupostari a Barcelona, a Catalunya i a l’Estat”, ha demanat la coordinadora general dels Comuns.

Colau ha afirmat que els serveis públics “estan amenaçats” i “porten massa temps sota mínims”. L’alcaldessa de Barcelona ha demanat a les formacions que “sense oblidar els seus objectius i els seus màxims, tinguin la generositat i la flexibilitat necessària per aconseguir un acord de mínims”. “És bo per tothom garantir el funcionament dels serveis públics. Falten metges als CAPs, falten inversions en infraestructures. Sense deixar de banda la reclamació nacional i el referèndum, hem de ser capaços de garantir els serveis públics bàsics com la sanitat, l’educació, l’habitatge o la seguretat”, ha indicat.

L’alcaldessa de Barcelona ha explicat que són “conscients que és una proposta extraordinària i que és difícil que surti endavant, però la fem per responsabilitat. Cal demostrar que posem la ciutadania per davant. S’ho mereix i ho demana”.

Colau ha fet aquestes declaracions en el marc de la Jornada Municipalista que Catalunya en Comú ha celebrat avui a Barcelona. A l’acte s’han reunit més de 500 persones amb la “mirada posada” a les eleccions municipals de maig de 2019 per “estendre la llavor del municipalisme” i “el projecte dels Comuns a tots els racons de Catalunya”, ha dit l’alcaldessa de Barcelona.