Des de 2015, quan es va posar en marxa el pla ‘Barcelona, Ciutat Refugi’, s’han atès 11.660 persones refugiades a la ciutat

Barcelona s’ofereix a acollir un centenar de persones refugiades del vaixell Aquarius i es posa a disposició de València per a les necessitats que sorgeixin

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha reclamat als governs de l’Estat espanyol i la Generalitat més recursos i coordinació en les polítiques d’acollida de persones refugiades. Ha demanat col·laboració per trobar totes les solucions possibles per planificar una acollida en condicions de dignitat a la ciutat, recordant que l’Estat és qui té totes les competències en matèria de sol·licitud d’asil. Per això ha demanat també que totes les administracions es posin a treballar de forma immediata i coordinada per poder atendre l’emergència humanitària i desenvolupar polítiques estables en matèria de refugi.

Des de l’any 2015 quan es va posar en marxa el pla ‘Barcelona, Ciutat Refugi’, s’han atès 11.660 persones refugiades a la ciutat. La ciutat de Barcelona ha dedicat al voltant de 6 milions d’euros del pressupost anual a l’atenció de persones sol·licitants d’asil. “Les ciutats no ho podem continuar fent soles. Ara toca seure i posar-nos a treballar. Necessitem polítiques que permetin planificar-nos amb recursos suficients”, ha afegit l’alcaldessa. Per aquest motiu també ha demanat al Govern espanyol que restableixi els 200 milions d’euros del Fons d’Acollida per a municipis previstos a la Llei d’Estrangeria i que el PP va suprimir l’any 2011.

Ada Colau també ha posat Barcelona a disposició de la ciutat de València, com ho han fet altres ciutats, i els recursos necessaris per gestionar l’arribada del vaixell Aquarius els pròxims dies. “És un imperatiu humanitari. Cal una reacció immediata per donar una solució digna a aquestes persones”. En aquest sentit l’alcaldessa ha explicat que Barcelona s’ofereix per acollir un centenar de persones de les que són al vaixell.