Barcelona en Comú ha donat el tret de sortida de la campanya electoral al barri de Sant Antoni. En un acte on la música ha estat protagonista amb l’actuació del Cor Rebel de Barcelona, Ada Colau ha manifestat que “tornarem a guanyar amb la força de la gent i ho farem amb alegria perquè tenim dret a somniar”.

En un acte a la Ronda de Sant Antoni amb ple total, Colau ha dit que “avui tenim molt clar que la nostra arma secreta és la gent”. I ha afegit: “Si hem pogut fer el que hem fet és perquè només ens devem a la ciutadania”. Ada Colau ha recordat que en aquest quatre anys s’ha reduït el deute, s’han recaptat 70 milions d’euros de frau fiscal i s’ha millorat en els rànquings.

A més a més, Ada Colau ha remarcat que “Barcelona és una ciutat referent de valors”. I ha afegit: “Barcelona llança un missatge contundent al món: la ciutat no serà lloc per a especuladors

Colau ha recordat la importància dels barris que “on ha lluitat la gent comuna carrer a carrer i plaça a plaça”. En aquest sentit, ha dit que “Barcelona és referent en valentia, i aquest és el millor homenatge que podem fer als nostres avis i àvies que van lluitar contra el feixisme”.

Per la seva banda, Joan Subirats, numero 2 de la candidatura, ha remarcat que Barcelona té per primera vegada un pla de ciència: “És la demostració que volem democratitzar la ciència”. Subirats ha assenyalat que “hem d’aconseguir que al costat de l’educació hi hagi un dret universal, el dret a la cultura”. A més ha afegit: “Si volem innovar en el terreny de l’educació hem d’incorporar molt més la cultura i l’art per democratitzar-la”.

La número 3 de la candidatura de Barcelona en Comú, Janet Sanz, ha recordat la importància de les polítiques per la lluita per fer front a la emergència climàtica. “Qui lidera les polítiques valentes contra el canvi climàtic som nosaltres”, ha dit Sanz. “Barcelona ja és referent, ha estat escollida capital europea de la mobilitat urbana sostenible. Front la contaminació: revolució verda”.

Laura Pérez, número 4 de la candidatura, per la seva part ha destacat que “durant la campanya tothom dirà que és feminista”. En aquest sentit, Pérez ha afegit: “Hem de tenir memòria, que no buidin el feminisme de contingut polític. Per nosaltres no és un decorat pel 26M”. En aquest sentit Laura Pérez ha dit que “a alguns les cures els sembla petita política, per nosaltres Barcelona ha de seguir sent la ciutat de les cures”.

A l’acte també ha tingut la participació del candidat de Catalunya en Comú a les eleccions europees, Ernest Urtasun, que ha dit que “la referència a Barcelona és constant a Brussel·les. En l’Europa de l’austeritat, Barcelona ha liderat la xarxa de ciutats d’acollida”.

El Cor Rebel de Barcelona

“Quatre anys després han passat moltes coses com el Cor Rebel de Barcelona i Barcelona en Comú només es possible gràcies a la força de la gent. Gràcies a la revolució de la tendresa, de les persones, de les petites coses que fan els grans canvis”, ha dit Ada Colau després de l’actuació del Cor Rebel de Barcelona que avui s’ha estrenat. El cor està format per 60 persones i està dirigit pel músic i arranjador vocal Uri Mas.