La portaveu de Catalunya en Comú Podem critica “l’autoritarisme” del PP, el “centralisme aznarista” de Cs, el “seguidisme” del PSOE i el “silenci còmplice” del PSC en l’aplicació del 155

La portaveu de Catalunya en Comú Podem, Elisenda Alamany, ha defensat avui la necessitat d’investigar els efectes de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució en el debat sobre la creació de la comissió d’investigació, si bé ha subratllat que “calen molts més debats de futur que de passat”.

“Aquesta comissió no només ha de servir per investigar el passat recent, la imposició del 155 i els mals provocats a les nostres institucions, també ha de servir per obrir una nova època, per fer passos endavant que ens permetin buscar solucions polítiques a les demandes de la gent”, ha sostingut.

Alamany ha defensat que la comissió d’investigació sobre el 155 hauria de servir per “aprendre dels errors com a país per no tornar-hi a caure mai més”. “Perquè ens adonem que quan som més forts és des dels grans consensos, quan anem junts sobre propostes concretes des de majories àmplies i plurals que s’assemblin a la societat que volem representar i al que tenim el deure de servir”, ha manifestat.

La diputada ha assenyalat que l’aplicació del 155 va arribar enmig de “l’autoritarisme” del PP, el “centralisme aznarista” de Cs, el “seguidisme” del PSOE i el “silenci còmplice” del PSC en l’aplicació del 155. “La imposició del 155 és la recepta jurídica de qui no té resposta política”, ha subratllat.

Davant d’això, ha fet una crida a “obrir un temps en que el debat polític i no els debats jurídics sigui el pal de paller de les actuacions d’aquest Parlament”. “Aquest país ja no es pot permetre més derrotes, es mereix començar a guanyar. Qualsevol pas a partir d’ara ha de ser per avançar”, ha conclòs.