La portaveu de Catalunya en Comú Podem reitera que “no hi ha hagut violència i per tant no pot haver-hi delicte de rebel·lió” i insta el govern de Sánchez a desmarcar-se de la “via Llarena”

La portaveu de Catalunya en Comú Podem, Elisenda Alamany, ha demanat avui que la nova fiscal general de l’Estat retiri les acusacions de rebel·lió als dirigents polítics i socials catalans per poder avançar cap a una situació de “normalitat democràtica”. Alamany ha reiterat que “no hi ha hagut violència i per tant no pot haver-hi delicte de rebel·lió” i ha instat el govern de Sánchez a desmarcar-se de la “via Llarena” que deriva de “l’obsessió per la judicialització” i la “negació de la via política” que va fer el govern del PP.

“El que avui vivim és la inèrcia de la via Llarena”, ha dit en referència a la suspensió dels diputats dictada pel jutge del Tribunal Suprem. “Demanem a Sánchez que amb el nou nomenament de fiscal general s’aixequin els càrrecs”, ha manifestat. Sobre si el Parlament ha de portar a votació la suspensió, Alamany ha defensat que “la Mesa i el Ple han d’actuar amb la millor estratègia per defensar els drets polítics dels diputats”.