La portaveu de CatECP qualifica “d’agredolç” l’apropament dels presos i torna a reclamar-ne la llibertat per caminar cap a la “normalitat democràtica”

La portaveu de Catalunya en Comú Podem, Elisenda Alamany, ha instat avui el president de la Generalitat, Quim Torra, que en la reunió del proper dilluns a Moncloa traslladi al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, els “grans consensos” a Catalunya. “El referèndum acordat és una bandera que no hem abandonat mai, però cal anar més enllà d’aquest objectiu”, ha afirmat Alamany, que ha assenyalat que “un dels grans objectius és exposar els grans consensos del Parlament que van ser tombats pel TC: la llei de canvi climàtic, la llei d’igualtat entre homes i dones, la de pobresa energètica…”, ha enumerat.

Alamany ha qualificat “d’agredolç” l’apropament dels presos a presons catalanes i n’ha tornat a reclamar la seva llibertat per caminar cap a la “normalitat democràtica”. La portaveu ha afirmat que es tracta d’un “primer pas per acabar amb la judicialització de la política”, però ha reiterat que la presó preventiva és “injusta” perquè “a no hi va haver violència i per tant el delicte de rebel·lió és injustificat”.

Sobre la creació d’una comissió d’investigació sobre el suposat espionatge dels Mossos a periodistes i polítics, la diputada ha sostingut que “a ningú no li hauria de fer por obrir les finestres sobre unes pràctiques que no haurien de tornar a succeir”. Alamany ha recordat que “aquestes pràctiques estranyes o fosques van començar perseguint activistes”, i ha destacat que “en la lluita contra la transparència ens hi hauríem de trobar tots i totes”.