Ada Colau i Sadiq Khan es reuneixen a la capital britànica i donen suport a una Declaració internacional de grans ciutats per demanar amb urgència als Estats més recursos i poder per lluitar contra la gentrificació, dotar les ciutats de més habitatge assequible i protegir els drets dels veïns davant increments abusius del preu del lloguer

L’alcaldessa de Barcelona i l’alcalde de Londres aposten per una aliança global de ciutats per impulsar regulacions per frenar l’especulació i defensar ciutats habitables amb habitatge assequible.

Ada Colau es reunirà la propera setmana amb l’alcaldessa de París, Anne Hidalgo, i el dilluns 16 presentarà la Declaració a Nacions Unides en una cimera de ciutats amb representants dels Estats membres de l’organització mundial

Barcelona i Londres impulsen una nova aliança de grans ciutats contra la gentrificació. Barcelona, a través de CGLU, la principal xarxa mundial de ciutats, promou una Declaració internacional, que avui ha rebut el suport de l’alcalde de Londres, Sadiq khan, després d’una reunió mantinguda aquest migdia a l’Ajuntament de Londres. Ada Colau es reunirà el proper 11 de juliol amb l’alcaldessa de París, Anne Hidalgo, mentre en paral·lel, a través de CGLU, s’està treballant per compartir aquesta Declaració amb altres grans ciutats de tot el món amb l’objectiu de traslladar als Estats la urgència d’una aliança global per frenar l’especulació, garantir habitatge assequible i defensar els drets dels veïns davant increments abusius del preu del lloguer. Ada Colau presentarà la Declaració a Nacions Unides el 16 de juliol, en una cimera de grans ciutats amb representants dels Estats membres de l’organització mundial.

Més recursos per les ciutats, més competències i poders i noves aliances globals per tenir ciutats habitables. Els governs locals tenen un rol fonamental per garantir el dret a l’habitatge , però les ciutats necessiten més competències per posar fre a l’especulació del mercat immobiliari i més recursos econòmics per augmentar els parcs d’habitatge públic i assequible. Això és el que han defensat avui Ada Colau i Sadiq Khan, que s’han compromès a seguir treballant a través dels respectius equips de les dues ciutats, que en els últims anys han fet una clara aposta per incrementar els seus parcs públics d’habitatge.

L’alcaldessa de Barcelona ha agraït a l’alcalde de Londres, Sadiq Khan, el seu suport a la declaració que està promovent la capital catalana. Khan s’ha mostrat especialment satisfet per la idoneïtat d’una declaració que mostra el dinamisme de les ciutats davants dels estats. Els dos alcaldes han coincidit en la importància que les grans ciutats del món uneixin la seva veu per mostrar que tenen problemàtiques comunes.