El diputat d’En Comú Podem insisteix en el soterrament de les línies de Montcada i Reixac, l’Hospitalet de Llobregat i Sant Feliu i també deemana per les obres de l’AVE

El diputat per Tarragona al grup d’En Comú Podem al Congrés, Fèlix Alonso, va interpel·lar ahir al Ministre de Foment, José Luis Ábalos, sobre la inversió de l’Estat a la xarxa de Rodalies de Catalunya i en concret sobre el compromís de soterrar les línies de Montcada i Reixac, l’Hospitalet de Llobregat i Sant Feliu. Alonso ha recordat que l’ex president Rajoy va preveure destinar prop de 4.000M€ a Rodalies entre 2017 y 2025, 1.900M€ dels quals només per aquesta legislatura i pel soterrament de les línies de les ciutats citades.

A més, el diputat dels Comuns va preguntar al ministre si el finançament del transport públic serà una prioritat en els pròxims Pressupostos Generals de l’Estat, fent èmfasi en què les àrees metropolitanes tenen dificultats per fer-ho soles, a més de ser urgent per qüestions de qualitat de l’aire i el canvi climàtic.

Per acabar, Alonso va fer referència a un informe del Tribunal de Comptes europeu que lamenta haver destinat 11.232M€ a línies d’AVE sense valor afegit europeu. En aquest sentit, va preguntar a d’Ábalos si pensa alentir les obres de l’AVE projectades fins que es defineixi la seva viabilitat social i econòmica.