La UE lliura Espanya de la demanda per la contaminació gràcies a les Ciutats del Canvi

Avui la Comissió Europea ha anunciat que, contra tota expectativa, l’Estat espanyol no estarà entre els set països demandats davant el Tribunal de Justícia de la UE pels seus alts nivells de contaminació atmosfèrica.

Espanya està a la cua dels països europeus pel que fa a la qualitat de l’aire i ha rebut avisos reiterats de Brussel·les per haver incomplert els límits de diòxid de nitrogen (NO2) des es van definir en el 2010.

Com ha reconegut el propi comissari de Medi Ambient, Karmenu Vella, la decisió de la CE ha estat gràcies a les mesures per reduir la contaminació i protegir la salut de la ciutadania que han portat a terme els governs d’Ada Colau i Manuela Carmena. Si s’apliquen polítiques com el Pla A de Madrid o el protocol d’actuació davant els episodis de contaminació de l’aire de Barcelona, ​​les nostres ciutats podran complir amb la directiva en uns mesos.

“Cada any moren 250 veïns de Barcelona per culpa de la contaminació atmosfèrica. Els ajuntaments estan fent polítiques valentes per fer ciutats més saludables però lamentablement el Govern amb el seu obstruccionisme segueix sent còmplice d’aquestes morts “, ha manifestat el portaveu de Barcelona A Comú, Enric Bárcena. “Ens decep que la CE no sancioni els Estats de manera contundent quan les vides estan en joc. Fa anys que Espanya hauria haver-se assegut a la banqueta ”

Precisament aquest divendres a les 18 hores, ​​Barcelona en Comú organitza al districte de Sant Andreu i dins del cicle de debats ‘Del barri a Europa’ un acte on regidors/es i eurodiputats/des parlaran del paper de les ciutats i de la UE pel que fa a millorar la qualitat de l’aire (es podrà seguir per streaming). Hi participen:

Mercedes Vidal, regidora de Mobilitat, Ajuntament de Barcelona
Xan Dur, regidor de Medi Ambient i Trànsit de l’Ajuntament de Santiago de Compostel·la
Estefania Torres, eurodiputada per Podem
Florent Marcellesi, eurodiputat per Primavera Europea

Esdeveniment de Facebook https://www.facebook.com/events/2038199063095608/