El projecte guanyador de la segona fase del concurs d’idees es presenta al públic avui en el marc de la Festa Major de Les Corts. Amb aquest espai memorial, l’Ajuntament recuperarà la memòria d’aquest espai per donar resposta a una llarga reivindicació de la societat civil

La proposta guanyadora dona continuïtat al procés participatiu engegat l’any 2013 amb la Plataforma Futur Monument a la Presó de Dones de les Corts i destaca la creació d’un espai públic pacificat que inclourà tot el perímetre de la desapareguda presó.

La intervenció memorialista es centra en l’ampliació del xamfrà nord-oest dels carrers Joan Güell i Europa com a espai de memòria, afegint un monument de “land-art” a l’actual intervenció dels tòtems informatius, que esdevindran permanents.

La proposta guanyadora és la presentada per la professora de Belles Arts de la Universitat de Barcelona Núria Ricart, l’arquitecte Jordi Henrich, i l’historiador Fernando Hernández Holgado.

Un total de cinc projectes van participar en el concurs per desenvolupar el treball extern de caràcter pluridisciplinari i coordinat des de l’Ajuntament de Barcelona per un equip de tècnics de la Direcció d’Arquitectura Urbana i Patrimoni, depenent d’Ecologia Urbana, de l’àrea de Mobilitat, de la Direcció de Memòria i Història de l’Institut de Cultura de Barcelona, i del districte de Les Corts.

Descarregar nota de premsa en format PDF