L’alcaldessa reclama que el dispositiu per l’arribada es converteixi en polítiques estables i estructurals

Barcelona ha atès 660 persones els últims 20 dies provinents de la frontera sud amb un dispositiu conjunt de l’Ajuntament i la Creu Roja

El vaixell de l’ONG Proactiva Open Arms ha arribat aquest matí al Port de Barcelona amb 60 persones migrants que van rescatar al mar Mediterrani diumenge passat.

“Hem demostrat que si hi ha voluntat es pot fer. I és el nostre deure seguir fent-ho en tots els casos. Cada persona importa, arribi per on arribi. Barcelona ha atès 660 persones els últims 20 dies provinents de la costa d’Andalusia. Necessitem que el dispositiu es converteixi en polítiques estables i estructurals. Està en les nostres mans fer-ho bé” ha destacat l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, a la roda de premsa organitzada per l’ONG aquesta tarda al Museu Marítim. L’alcaldessa també ha agraït la disposició del nou Govern espanyol autoritzant l’arribada de l’Open Arms a Barcelona i l’ha instat a impulsar permisos permisos de treball i facilitar la residència, encara que siguin temporals, per donar una oportunitat a aquelles persones que es vulguin quedar al país.

Colau ha agraït la “tasca imprescindible que fa Proactiva Open Arms i altres organitzacions. Són el símbol màxim de l’esperança a Europa. Per això els donem la benvinguda a Barcelona i un enorme gràcies” ha conclòs.

L’Ajuntament de Barcelona ha participat en el dispositiu d’arribada i acollida de l’Open Arms, organitzat conjuntament amb el Govern espanyol, la Generalitat de Catalunya i la Creu Roja, i ha posat a disposició diferents serveis d’atenció per a les persones que han arribat, com 22 traductors en sis llengües o l’acollida i assessorament jurídic especialitzat per a les dones a bord de l’embarcació.

Aquesta tarda l’alcaldessa, Ada Colau, representants de totes les adminiatracions i parlamentaris europeus que han arribat a Barcelona amb el vaixell Austral, que ha viatjat amb l’Open Arms, han participat en una roda de premsa multitudinària organitzada per Proactiva Open Arms al Museu Marítim.