Més de 200 persones i organitzacions d’arreu del món signen una carta dirigida als veïns i veïnes de Barcelona
Més de 200 persones i organitzacions de diferents països del món han signat la “Carta oberta als veïns i veïnes de Barcelona” on personalitats com Bill de Blasio, alcalde de Nova York; Dilma Rousseff, expresidenta de Brasil; Noam Chomsky, filòsof i lingüista; Naomi Klein, periodista; Judith Butler, filòsofa; Susan George, politòloga; David Harvey, antropòleg, i la sociòloga Saskia Sassen, donen el seu suport a Ada Colau i Barcelona en Comú.

“Barcelona defensant la seva gent posant-la per davant s’ha convertit en referent internacional treballant en peu d’igualtat amb ciutats com París o Nova York i obtenint el suport internacional de personalitats com Naomi Klein, Noam Chomsky, o el mateix alcalde de Nova York, Bill de Blasio”. Així ho ha manifestat Ada Colau a l’acte “Barcelona és esperança. Guanyem el futur!” que avui ha organitzat Barcelona en Comú amb Joan Subirats i els sociòlegs Éric Fassin i Boaventura de Sousa al Passeig Sant Joan.

En aquest sentit, Colau s’ha referit a que “Barcelona, gràcies a la seva gent, és un referent d’esperança. Hem demostrat que es pot plantar cara a l’especulació, a la contaminació, es pot ser una ciutat valenta, oberta, acollidora, orgullosament diversa i molt feminista”. I ha afegit: “Tenim la responsabilitat de guanyar les eleccions el 26 de maig, seguim sense tenir deutes amb ningú, només tenim la força de la gent. Tenim la responsabilitat de que aquests suports internacionals tirin endavant i que puguem consolidar aquest projecte”.

Per la seva banda, Joan Subirats ha posat de relleu les polítiques impulsades per Barcelona en Comú per fer front a l’emergència climàtica, per l’impuls de l’economia social i solidària, les polítiques de salut i les polítiques de gènere. En la seva intervenció, el sociòleg Boaventura de Sousa ha destacat que “Ada Colau ha governat Barcelona durant un dels períodes més complicats de la història recent de la ciutat, i ho ha fet amb diàleg, amb inclusió, respecte i dignitat”. Per la seva banda, el també sociòleg Éric Fassin ha manifestat que normalment no dona suport a candidats a les eleccions a França “i molt menys de fora de França, però la situació no és totalment normal. Vivim a un món de democràcia precària i neofeixisme”, ha dit referint-se a la situació en Brasil, Hongria i altres països.

Carta de suport internacional

La “Carta oberta als veïns de Barcelona” feta pública avui remarca que gràcies a les polítiques iniciades per Barcelona en Comú: “Barcelona és un referent global d’una ciutat valenta, ecologista i feminista”. El text està signat per persones vinculades al món polític, també de l’àmbit social cultural, i acadèmic. Així mateix, diverses organitzacions com Movimento dos Trabalhadores Rurais Sem Terra (MST) i plataformes municipalistes també donen suport.

Entre els representants polítics que donen suport hi ha: Bill de Blasio, alcalde de Nova York; Carmen Yulín Cruz, alcaldessa de San Juan, Puerto Rico i contrincant freqüent de Donald Trump; Dilma Rousseff, expresidenta de Brasil; Domenico Lucano, alcalde de Riace referent en polítiques d’acollida a Itàlia; Luigi de Magistris, alcalde de Nàpols; Jorge Sharp, alcalde de Valparaíso; Rena Dourou, governadora d’Àtica; Rutger Groot, líder del Ple Municipal de la Ciutat d’Amsterdam o l’alcalde de Jackson, Chokwe Antar Lumumba, entre altres.

Del món acadèmic també s’hi sumen Boaventura da Sousa, Chantal Mouffe, David Harvey, Judith Butler, Noam Chomsky, Raquel Rolnik, Rita Segato, Saskia Sassen, Richard Sennet, Thomas Piketty, Susan George, Toni Negri, o Vandana Shiva. De l’àmbit social i cultural algunes de les signatures son les de l’Estela de Carloto, presidenta de las Madres de Plaza de Mayo; l’artista Jonas Staal, líders en la lluita contra l’emergència climàtica com Naomi Klein o Bill McKibben, el fundador de 360.org, la co-fundadora de Womens March, Carmen Pérez o els periodistes i escriptors Paul Mason, Debbie Bookchin i Owen Jones.

Tal i com recull la carta publicada avui al web ada2019.barcelona, “els resultats de les eleccions a Barcelona marcaran les possibilitats de canvi més enllà de vostra ciutat”. I continua dient: “Els qui desitgem un futur més just, democràtic i feminista volem i necessitem que el govern municipalista d’Ada Colau segueixi quatre anys més”.