L’acte, a la plaça 11 de Setembre de la vila, ha convocat a més d’un centenar de persones. Han intervingut Jéssica Albiach i Joan Mena, presidenta del grup parlamentari Catalunya en Comú Podem i portaveu de CatComú respectivament

La festa anual que celebraven a la tardor la coalició municipal blanenca d’ICV-EUiA i Batega, enguany l’ha convocat Blanes en Comú, aprofitant l’avinentesa per donar a conèixer les 11 persones que integren la llista que es presentarà a les eleccions municipals de 2019. La candidatura va rebre els avals necessaris i va ser aprovada per unanimitat en una assemblea del Comú de Blanes celebrada el 14 de setembre.

L’acte de presentació va tenir lloc ahir dilluns a la plaça 11 de Setembre de la vila, i va aplegar més d’un centenar de persones. El regidor i portaveu d’ICV-EUiA, Joan Salmeron, va esmentar els trets més destacables de les candidates i l’objectiu de guanyar l’alcaldia i tenir a una alcaldessa presidint-la

A continuació, la candidata a l’alcaldia de Blanes, Dolors Rubio, va destacar que la candidatura és paritària i representativa de la ciutadania blanenca, “un equip disposat a treballar de valent per millorar i fer prosperar la vila”.

Per la seva part Jordi Urgell, número 2 de la llista i actual portaveu del grup municipal Batega, va destacar l’apropament que hi ha hagut en els darrers anys amb ICV-EUiA, que ha desembocat en una candidatura que aplega a persones diverses provinents tant de partits d’esquerra com independents, que se senten motivats per canviar la forma de fer política al municipi.

A l’acte hi van participar així mateix Joan Mena, portaveu de Catalunya en Comú, i Jéssica Albiach, presidenta del grup parlamentari Catalunya en Comú Podem. Ambdós han estat nomenats aquest darrer cap de setmana i com ha destacat la regidora i candidata, Dolors Rubio, s’han estrenat en els seus nous càrrecs a Blanes.

D’una banda, Mena ha valorat la solidesa de l’equip i s’ha mostrat convençut que contribuiran decisivament a canviar la vida política i la societat blanenca. Albiach ha saludat que l’alcaldable sigui una dona i ha posat en valor els objectius marcadament socials que impulsen a les candidatures de Catalunya en Comú-Podem arreu del territori per les municipals 2019: la sanitat, les pensions, l’ensenyament i, en general, tots aquells drets que cal reconquerir. A més, la diputada ha defensat que cal cercar una solució per Catalunya, treballant per aconseguir un referèndum pactat i vinculant.

Després dels parlaments, els i les assistents ha gaudit d’un dinar de germanor amenitzat per la magnífica cantaora flamenca Brenda Vera Delgado, acompanyada per dos guitarristes, i amb un pastís commemoratiu de la Festa de Tardor.

11 candidats i candidates destacats per a les municipals de 2019

 1. Ma DOLORS RUBIO

Veïna de Ca la Guidó. Regidora del grup municipal d’ICV-EUiA i portaveu del grup al Consell comarcal de la Selva. Ha estudiat Dret i abans de la crisi es preparava per a la judicatura. Activista social en diferents plataformes i secretaria a la Junta de l’Associació de Veïns/es de Ca la Guidó. Afiliada a EUiA i consellera nacional de Catalunya en Comú.

 1. JORDI URGELL

Veí de Quatre Vents. Regidor del grup municipal de Batega per Blanes. Psicopedagog i educador social de formació. Ha treballat en molts àmbits socials. Vinculat al món associatiu del municipi des dels 16 anys, organitzant diferents casals i colònies. Treballa al món educatiu centrat en l’àmbit de la unitat d’educació compartida, un recurs per estudiants de secundària que s’han perdut dins el sistema educatiu. És inscrit de Podem.

 1. KENYA CABALLERO

Veïna del barri de Mas Moixa-Vilar Petit. Educadora infantil a l’escola bressol municipal de La Plantera des del 2006, abans a la de Ca la Guidó del 2000 al 2006. És activista sindical de CCOO.

 1. PERE LOPERA

Veí del barri de Mas Moixa-Vilar Petit. Pintor autònom. Ha estat molts anys vinculat a diverses associacions i actualment és membre de la Junta de la Casa Andalusia de Blanes i president de L’Associació de Veïns/es del seu barri. Coordinador d’ICV Blanes.

 1. MARIAN ANGUITA

Veïna del barri dels Pins. Regidora del grup municipal d’ICV-EUiA. Està jubilada i la major part de la seva vida professional ha estat tècnica editorial i periodista gastronòmica. Els últims anys va treballar d’operadora a la prefectura de la policia municipal. Activista LGTBI i feminista. Afiliada a EUiA.

 1. ROSA ALADERN

Ha estudiat Turisme i és treballadora autònoma del sector. Directora del càmping VoraMar i vicepresidenta de l’Associació de Càmpings de Blanes.

 1. ÀNGEL JORDÀ

Ha treballat de comercial durant 21 anys per tot el món. Ha viscut a diverses ciutats d’Europa i dels EUA. Molt vinculat al món de l’esport, va jugar 11 anys a primera divisió de handbol i de rugbi i 3 anys en l’equip nacional de bobsleigh  en campionats del món i d’Europa.

Actualment és activista de Procés Constituent a Blanes i inscrit de Podem. A més és membre de la coordinadora nacional de Procés Constituent.

 1. MONTSERRAT ROMERA

És autònoma i treballa una explotació hortofructícola i té una parada al mercat del Passeig de Dintre. És tècnica d’integració social i coordina el SIAD (Servei Integral d’Atenció a la Dona). Afiliada al Sindicat Unió de Pagesos.

 1. MIKY LÓPEZ

Veí del barri de la Plantera. Actualment és regidor del grup municipal d’ICV-EUiA. És músic, enginyer de so i responsable federal de xarxes socials d’IU. Ha sigut activista sindical de CCOO durant molts anys i és afiliat a EUiA.

 1. LELY CAMPÓN

Veïna del barri de Valldolig. Treballadora del món de l’Hostaleria i actualment treballa al món de l’estètica i el quiromassatge. És activista feminista i ha participat en moviments sindicals.

 1. DANI CANTERO

Veí del barri de Ca la Guidó. Va estudiar Educació Física. Professor a l’escola Cor de Maria i president de l’Associació Esportiva de Futbol Ca la Guidó.