La regidora de Mobilitat, Mercedes Vidal, recorda que “Barcelona és capdavantera a nivell europeu en la implementació del vehicle elèctric a tots els nivells, amb una flota pública que està en un 40% electrificada”

Barcelona de Serveis Municipals (B:SM) ha adquirit 25 noves motos elèctriques com a part del procés de renovació de la seva flota de vehicles cap a la mobilitat elèctrica. Aquestes motos formen part d’un nou lot de 85 unitats que s’anirà incorporant, de manera esglaonada, fins arribar a un total de 109 motos adquirides el 2019 per part de la principal empresa municipal.

El tinent d’alcaldia d’Empresa, Cultura i Innovació i president de BSM, Jaume Collboni, ha destacat que “B:SM, la principal empresa pública de Barcelona, amb 1.200 treballadors, vol ser exemplar pel que fa la seva contribució a la sostenibilitat, a mantenir l’aire net a Barcelona, una de les grans assignatures pendents, i a tenir una mobilitat fàcil, ecològica, sostenible, accessible”. Collboni ha recordat que B:SM disposa de 250 punts de recàrrega elèctrica distribuïts pels aparcaments de tota la ciutat i ha esperat que “serveixi d’exemple perquè cada vegada més ciutadans utilitzin la bicicleta, vehicles elèctrics o vagin a peu, per tal d’afavorir la mobilitat sostenible i poder tenir aire net a Barcelona”.

La regidora de Mobilitat, Mercedes Vidal, ha recordat que “Barcelona és capdavantera a nivell europeu en la implementació del vehicle elèctric a tots els nivells, amb una flota pública que està en un 40% electrificada”. Segons Vidal, “com a administració hem de donar exemple per explicar que aquesta tecnologia no és cap qüestió futurista que hagi d’arribar sinó que aquí i ara és una opció útil i viable pels ciutadans”. Vidal ha recordat que la ciutat introdueix com a condició l’ús de vehicle elèctric en els plecs de licitació de serveis com els de neteja o d’aigües amb l’objectiu d’avançar en l’electrificació de la flota.