A les eleccions municipals i europees de maig poden participar-hi ciutadans i ciutadanes de la UE residents a l’Estat espanyol i nacionals de dotze països que tenen signat un acord de reciprocitat de vot a Espanya, però s’han d’inscriure al cens electoral

El passat dimecres 19 de desembre els comuns de L’Hospitalet de Llobregat van celebrar una assemblea en que es decidí el nom de la candidatura per les eleccions municipals de maig de 2019: “L’Hospitalet en Comú Podem”. També van decidir impulsar una jornada participativa per definir el programa electoral de la formació durant el mes de gener així com l’impuls d’una campanya informativa sobre el dret a vot de les persones migrants.

El 26 de maig de 2019 se celebraran eleccions municipals i al Parlament Europeu. Podran participar-hi ciutadans i ciutadanes de la Unió Europea (UE) residents a l’Estat espanyol i nacionals de dotze països que tenen signat un acord de reciprocitat de vot a Espanya. Per poder votar, és imprescindible que aquestes persones s’inscriguin al cens electoral i, per fer-ho, han de complir diversos requisits exigits en funció de les normatives establertes.

És per això, que el grup motor de L’Hospitalet En Comú Podem ha organitzat una campanya per informar sobre els tràmits que han de realitzar les persones estrangeres residents al municipi i vulguin exercir el seu dret a vot.

Durant aquesta setmana es portaran a terme diferents punts d’informació per tota la ciutat, destacant la parada que organitzaran el proper diumenge 23 de desembre al Mercat de carrer dels Ocellets, a l’avinguda Torrent Gornal, així com la repartició d’octavetes en algunes sortides d’estacions de metro de la ciutat.