El grup municipal denuncia el caràcter “especulatiu” i “opac” del projecte i avisa que no respon a l’interès general

El grup municipal de Canviem L’H ha iniciat els tràmits del recurs contenciós administratiu amb la fita d’aturar el Pla Director Urbanístic (PDU) de la Gran Via en la seva globalitat, degut al “caire especulatiu” d’un projecte que qualifica “d’opac” i que “no respon a l’interès general, ha estat fet d’esquenes a la ciutadania i no compta amb consens ni al municipi, ni a l’Àrea Metropolitana, ni a la Generalitat”.

El recurs s’enfoca principalment en la vessant urbanística del projecte, tot i que denuncia també el negatiu impacte ambiental del mateix, empitjorant en 40.000 tones anuals d’emissions de gasos d’efecte hivernacle i empitjorant la qualitat de l’aire amb l’augment de partícules contaminants, en una àrea protegida per ser important en la migració d’aus i reserva de biodiversitat de flora i fauna del municipi.

El grup municipal de Canviem L’H (ICV-EUiA-PIRATES) ha anunciat que tant des de les administracions com des del carrer, faran tot el possible “per aturar aquest projecte perniciós per la ciutat i per retornar a enfocar l’urbanisme i el model de ciutat a la transparència, la participació i el bé comú de tota la ciutadania”. És per això que al plenari del consell comarcal del Barcelonès del dia 28 de juny, el grup va votar en contra de desafectar com a domini públic una de les parcel·les incloses a l’àmbit del PDU. L’abstenció d’altres grups, com la CUP-PA, va facilitar el camí a PSC i CIU per continuar endavant amb el pla.