Més de 12.000 persones inscrites podran escollir els membres de l’Executiva, el Consell Nacional de Comuns, la Comissió de Comptes i la Comissió de Garanties entre el 29 de juny i el 2 de juliol

Catalunya en Comú arrenca aquest divendres 29 de juny les votacions per escollir els òrgans de direcció de la formació. Un total de 12.382 persones inscrites al cens de Catalunya en Comú podran participar en aquestes eleccions internes, que configuraran la propera Executiva, el Consell Nacional de Comuns, la Comissió de Comptes i la Comissió de Garanties. Les votacions es faran de forma telemàtica i estaran obertes des de les 10 hores d’aquest divendres fins les 22 hores del proper dilluns 2 de juliol.

Per a poder votar, les persones inscrites hauran d’haver verificat la seva identitat, una possibilitat que es mantindrà oberta durant tot el període de votacions. Aquest dijous 28 de juny el nombre d’inscrits verificats era de 8.778 persones. El cens d’inscrits per a aquestes eleccions internes es va tancar el passat 18 de juny.

Les eleccions internes de Catalunya en Comú serviran per escollir les 30 persones que integraran l’Executiva Nacional, les 116 persones escollides per circumscripció única i les 74 representants territorials que formaran part del Consell Nacional de Comuns, les 5 persones que constituiran la Comissió de Garanties, i les 5 persones que formaran part de la Comissió de Comptes. Aquests òrgans tindran un mandat de dos anys i totes les candidatures han hagut de garantir de garantir un mínim d’un 50% de dones.

Tant a l’Executiva com al Consell Nacional de Comuns s’han presentat tres candidatures: Desbordem, Construïm en Comú i Comuns Federalistes. Els candidats a coordinadors nacionals de Desbordem són la diputada d’En Comú Podem al Congrés Sònia Farré i el regidor del Comú de Lleida Sergi Talamonte. L’actual coordinador nacional de Catalunya en Comú, Xavier Domènech; i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, aspiren a coordinadors nacionals per Construïm en Comú; i l’exregidor de Viladecans José Luis Atienza i la coordinadora de l’Assemblea de barri de Les Corts de Barcelona en Comú, Maribel Ibáñez, per la llista de Comuns Federalistes.

Es pot consultar la configuració de totes les candidatures en aquest enllaç.

El proper dissabte 30 de juny se celebraran 7 actes de presentació i debat de les candidatures a les diverses vegueries. A Barcelona, l’acte tindrà lloc a les 11.30h al Passatge del Rellotge, 3, i comptarà amb la presència dels caps de llista de les candidatures. Abans de l’inici de l’acte, els candidats i candidates atendran els mitjans de comunicació.