El portaveu Gerardo Pisarello crida a “impulsar la transformació social” a Catalunya, “enfortir les aliances” amb els projectes municipalistes d’arreu de l’Estat i construir “l’Europa de les ciutats”

Catalunya en Comú ha posat en marxa el seu desplegament territorial per Catalunya amb l’objectiu d’estendre el canvi a pobles i ciutats el proper 2019. Així ho ha explicat avui el portaveu de la formació Gerardo Pisarello, que ha fet una crida a “impulsar la transformació social” arreu de Catalunya, “enfortir les aliances” amb els projectes municipalistes d’arreu de l’Estat, i aconseguir que aquest moviment municipalista “pugui tenir un impacte també a Europa” i contribueixi a construir “l’Europa de les ciutats” que, ha dit “avui necessitem més que mai”.

La responsable de Municipalisme de Catalunya en Comú, Susanna Segovia, ha destacat el 2019 com un moment de “crida a la ciutadania a participar” per tal de “fer fortes i fer créixer” les candidatures dels comuns a les eleccions municipals. “Anirem a guanyar”, ha assegurat. Segovia ha presentat el decàleg municipalista de la formació, “l’ADN” que impregnarà les candidatures que es construiran arreu del territori, i que seran unes candidatures “àmplies, generoses, obertes, flexibles, que tindran molt en compte la realitat del territori per construir veritables eines de canvi”, ha definit.

El decàleg municipalista detalla els valors i les pràctiques que hauran de seguir les candidatures municipals dels comuns, entre els quals hi ha “posar les persones i les cures al centre”, “defensar els béns comuns o apostar per les municipalitzacions dels serveis públics”, i que tinguin ben present els principis de “transparència i rendició de comptes” davant la ciutadania.

“Seran candidatures republicanistes”, ha afegit Pisarello. Que siguin capaces de consolidar el republicanisme del dia a dia, el de la millora de les escoles bressol, de la innovació científica, de l’enfortiment de la sanitat pública, de la millora dels barris… Aquest és l’esperit que volem que tinguin les candidatures del 2019”, ha mantingut.

“El 2019 ens hi juguem molt”, ha alertat el portaveu. “Hem aconseguit fer fora Rajoy, ara tenim un govern de transició a l’Estat, però el que necessitem són polítiques que siguin realment de canvi, que només es produiran si les ciutats ho impulsem”, ha defensat. En aquest sentit, ha posat com a exemple la rebuda del vaixell Aquarius al port de València, un “canvi en política migratòria” que “seria impensable sense la pressió de les ciutats del canvi”, ha dit.

Descarrega el decàleg municipalista en aquest enllaç.