La diputada Marta Ribas espera que el nou decret de menjadors escolars “no obri ni que sigui una mica la porta a la mercantilització del servei” i faci que el dinar “complementi la resta del temps lectiu”

La portaveu adjunta de Catalunya en Comú Podem, Marta Ribas, ha preguntat avui el Conseller d’Ensenyament sobre el nou decret de menjadors escolars que el Govern de la Generalitat i ha arrencat el compromís del Govern d’incorporar menjadors escolars als centres de secundària amb ESO que estiguin situats “a zones econòmicament desafavorides”. Aquesta ha estat una de les peticions que Ribas ha fet al Conseller Bargalló, que ha assegurat que inclouran aquesta mesura al decret que el Govern està preparant.

La diputada del grup de Catalunya en Comú Podem ha assegurat que oferir un servei de menjador “amb qualitat educativa i alimentària” i com un espai “d’equitat” és “incompatible amb obrir, ni que sigui una mica, la porta a la mercantilització de la seva gestió”. “Ja tenim l’experiència amb certs serveis de salut, o amb molts de gestió a la dependència, de com es degrada un servei públic quan la gestió la fa algú que prioritza el benefici econòmic”, ha dit la diputada.

Ribas considera que el temps de migdia i de dinar als centres escolars han de ser “un temps de proposta pedagògica”, un espai “d’alimentació de qualitat” i amb “productes de proximitat” i amb “equitat d’accés perquè ningú quedi exclòs”. La diputada també ha demanat que el nou decret tingui en compte la comunitat educativa.

La diputada també ha demanat que el nou decret “hauria d’impedir que les licitacions surtin a concurs amb la formula de grans lots”, fent que el preu “no hauria de ser condicionant” i que, en canvi, el pes principal “l’haurien de tenir clàusules socials, laborals i ecològiques” i apostant per projectes de gestió cooperatives o comunitàries. “L’alimentació i l’educació són drets i no poden ser mai un negoci”, ha sentenciat.