La diputada Susanna Segovia insta el Govern a deixar de posar “pedaços” davant la crisi habitacional i defensa la creació d’un “pacte nacional per l’habitatge”

La diputada de Catalunya en Comú Podem Susanna Segovia ha interpel·lat avui el Conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, a qui ha reclamat un “pacte nacional” per l’habitatge i que posi recursos en la lluita contra els desnonaments. “Calen canvis estructurals, un pla de xoc, amb recursos, diners, i no només amb préstecs, que són pedaços”. Ha reclamat. Segovia ha instat el Govern de la Generalitat a deixar de “posar excuses” per lleis suspeses i aplicar aquelles mesures que només depenen de la voluntat política, com les sancions als bancs per acumular habitatges buits o ampliar la durada dels pisos protegits.

La diputada ha denunciat la “manca de política institucional per garantir el dret a l’habitatge a Catalunya”, on ha recordat que s’han produït 95.000 desnonaments des de l’any 2000. “Cada dia 36 famílies catalanes perden la seva llar, 2/3 parts per no poder pagar el lloguer. Vivim en la Catalunya desnonada”, ha alertat, alhora que ha insistit en què existeixen els recursos i el “marc legislatiu” per a pal·liar aquesta situació.

“Tenim la llei del dret a l’habitatge del 2007 que no l’utilitzen per a res, i que permet posar multes als bancs que no posen a disposició de lloguer social els pisos que porten més de dos anys buits; o la llei 24/2015, que no permet desnonaments sense una alternativa habitacional”, ha posat com a exemple.

Segovia ha defensat que cal actualitzar els protocols d’intervenció en casos de desnonaments i ha recordat les víctimes de violència de gènere que esperen una alternativa habitacional. En aquest sentit, ha criticat que la Generalitat “traslladi” als Ajuntaments aquesta responsabilitat. “Convoquin aquest pacte nacional, i ens hi trobaran, exigents i amb coneixement de causa, no ens empassarem qualsevol cosa”, ha conclòs.