Els comuns reclamen a la Generalitat que aturi les “agressions” a la Costa Brava i l’insten a reconstruir el bosc mediterrani d’aquesta zona de Palafrugell

El diputat de Catalunya en Comú Podem David Cid ha registrat avui una bateria de preguntes dirigides al Govern en què li reclama que imposi sancions a l’empresa constructora responsable de la tala de 700 arbres a la zona d’Aigua Xelida, al terme municipal de Palafrugell. Cid recorda que Aigua Xelida és una cala “amb un alt valor natural, geològic, cultural i ambiental”, on es pretén permetre construir cases de luxe “malmetent irreversiblement un entorn d’una gran bellesa paisatgística”.

“Aquest dies, en plenes vacances de Nadal i sense avisar, hi van entrar les màquines de la promotora i van començar una tala. Fins aquesta setmana ningú se n’havia adonat, i quan els veïns ho van veure ja havien talat uns 700 arbres, bàsicament pins”, denuncia el diputat, que demana a la Generalitat “què pensa fer per aturar la tala d’arbres al conjunt de la Costa Brava”.

I és que, alerta, “al mateix temps també s’estan produint tales d’arbres a Begur, concretament a la Cala de Sa Riera, on diferents projectes urbanístics també estan amenaçant ambientalment i paisatgísticament la zona, tal com està denunciant aquest dies la plataforma SOS Aiguafreda- Salvem la Costa de Begur”. Per això, exigeix a la Generalitat que aturi les “agressions” contra la Costa Brava i l’insta a reconstruir el bosc mediterrani d’Aigua Xelida afectat per la tala d’arbres d’aquest Nadal.

En les preguntes registrades, Cid demana al Departament de Territori i Sostenibilitat que expliqui si té “algun pla per protegir la vegetació i les zones boscoses de la Costa Brava amenaçades per el boom urbanístic” i defensa que cal aprovar ja el Pla Director Urbanístic de Sols Sostenibles. A més, li demana que concreti si té prevista alguna actuació per aturar la tala d’arbres a Sa Riera. “Considera que aquesta tala d’arbres és legal?”, l’urgeix a respondre. “La Generalitat va a pas de tortuga per protegir la Costa Brava”, conclou.