La portaveu del grup, Susanna Segovia diu que l’executiu de Torra “va tard i la gent no pot esperar més”

La portaveu de Catalunya en Comú Podem (CatECP), Susanna Segovia, ha denunciat avui que “el Govern va tard” amb la presentació dels pressupostos de la Generalitat i ha alertat que “la gent no pot esperar més”. Segovia ha recordat les manifestacions i vagues convocades per les properes setmanes per col·lectius de metges, professors, treballadors de la justícia o bombers i ha assegurat que per a poder tenir uns pressupostos socials que reverteixin retallades cal “una reforma fiscal progressiva” prou ambiciosa per a obtenir els recursos necessaris.

“Eliminar els privilegis fiscals en els impostos de successions, donacions i patrimoni, reformar l’IRPF, que depèn del Govern, per fer que els pocs que més guanyen contribueixin una mica més i, finalment, aplicar, una fiscalitat verda que redistribueixi esforços i el nostre medi ambient”, ha resumit. La portaveu de CatECP ha destacat que ja que els partits que donen suport al Govern “sembla que han renunciat a que arribin els 2.200 milions d’euros per Catalunya que suposarien l’acord de pressupostos de l’Estat”, només amb una reforma fiscal prou ambiciosa es podria suplir la manca de recursos.

En aquest sentit, Segovia s’ha referit a la retallada al Consorci de l’Habitatge de Barcelona, que ara el Govern afirma que l’aturarà: “Ara diuen que aturaran aquesta retallada, però es mantindran les retallades en altres organismes de la Generalitat”. Per això, la diputada ha emplaçat el Govern a “explorar totes les vies existents” per obtenir recursos.