“És hora que el Govern torni de vacances i busqui solucions conjuntament amb Sos Costa Brava”, afirma el diputat David Cid, que aquesta setmana ha presentat una nova proposta de resolució per protegir la Cala Morisca de Tossa de Mar

“Si el Govern no actua, la Costa Brava acabarà convertida en la Costa Ciment”. Són paraules del diputat de Catalunya en Comú Podem David Cid, que duu setmanes denunciant el que ell considera “la inacció més absoluta” del Govern de la Generalitat en relació a la protecció del litoral de la Costa Brava. És per això que el grup parlamentari de Catalunya en Comú Podem portarà a debat i votació en el proper ple del Parlament, en què se celebrarà el Debat de Política General, la protecció de diverses cales del litoral gironí que es troben amenaçades per projectes urbanístics agressius.

Durant les darreres setmanes el diputat ha registrat a la cambra catalana diverses iniciatives parlamentàries per tal d’aturar projectes de construcció d’habitatges i hotels de luxe a la Cala d’Aiguafreda i a la Pedrera s’Antiga de Begur, la d’Aigua-Xelida a Palafrugell i per preservar espais d’interès natural com Cap Roig i el Cap de Creus. Avui mateix, el diputat ha registrat una nova proposta de resolució per evitar la construcció de 32 hectàrees a la cala verge La Morisca, de Tossa de Mar.

“Des de fa setmanes les entitats agrupades en la plataforma SOS Costa Brava estan alertant de la gran quantitat de projectes urbanístics en marxa”, recorda Cid, que insta al Govern a actuar de forma immediata: “és hora que el Govern torni de vacances, deixi de mirar cap a una altra banda i busqui solucions conjuntament amb Sos Costa Brava”.

Cala Morisca, un espai d’interès natural i paisatgístic amenaçat

David Cid ha registrat avui una altra proposta de resolució, en aquest cas que afecta la Cala Morisca, un indret que segons el Catàleg d’espais naturals i paisatgístic de les comarques de Girona s’hauria de preservar. La zona, entre els termes municipals de Tossa de Mar i Lloret de Mar, es veu amenaçada per un projecte que preveu l’edificació de 50 parcel·les en una superfície total de 32 hectàrees, el que provocaria un gran impacte paisatgístic i natural.

L’Associació Naturalistes de Girona reclama, entre altres mesures, mantenir la zona sense edificar, i fixar-ne la seva protecció com a espai lliure permanent. La proposta de resolució registrada pel diputat dels comuns insta a la Generalitat a aturar el projecte, a modificar el pla director urbanístic del sistema costaner per permetre la desclassificació de sol urbanitzables que no han estat desenvolupats i a protegir la zona amb la protecció bàsica de la figura d’espai d’interès natural, i a incloure’ls en el Pla d’espais d’interès natural (PEIN) del massís de Cadiretes.

“És hipòcrita apostar perquè la Costa Brava sigui declarada reserva de la Biosfera i tancar els ulls davant del que està passant”, ha sentenciat el diputat.