Sumar 850 nous professionals sanitaris per acabar amb el col·lapse a l’atenció primària, una de les mesures prioritàries del grup parlamentari  

Catalunya en Comú Podem ha presentat avui les prioritats pressupostàries “de mínims” del seu grup per tal de revertir la “degradació dels serveis públics” que viu Catalunya. La presidenta del grup, Jéssica Albiach, ha denunciat que el  Govern “està bloquejat i no governa” i ha alertat que “ens estem jugant el futur del país per la propera dècada”. “Si no ens escolten a nosaltres almenys que escoltin els treballadors públics que es mobilitzaran i faran vagues aquestes setmanes”.

Sumar 850 professionals al personal sanitari, reduir un 30% les taxes universitàries, estendre a nivell català la reserva del 30% de noves construccions per habitatge social, congelar les tarifes del transport públic, recuperar la inversió a les escoles bressol i un pla de xoc contra les violències masclistes són algunes de les prioritats pressupostàries dels comuns (detallades al document adjunt).

“No volem mitges tintes, volem uns pressupostos tant o més ambiciosos que l’acord dels Pressupostos Generals de l’Estat”, ha afirmat Albiach, que ha defensat que “la Catalunya de la propera dècada ha de ser fortament social, ecologista, feminista i republicana”. “Necessitem uns pressupostos socials. Per això estem disposades a seure a la taula, per revertir les retallades, per blindar els serveis públics i per guanyar el futur”, ha dit la diputada, que ha explicat que el Govern encara no els ha citat per parlar dels comptes: “El Govern va tard i la gent no pot esperar”.

Per arribar a uns “pressupostos expansius”, ha avisat Albiach, cal un augment dels ingressos que hauria de venir dels pressupostos de l’Estat, d’una reforma fiscal progressiva i verda i de la lluita contra el frau. “Sense els diners de l’Estat, renunciant a 2.200 milions d’euros, i sense una reforma fiscal progressiva no podrem tenir uns pressupostos expansius per Catalunya i les classes populars seguiran patint”, ha alertat.

En el mateix sentit s’ha pronunciat el diputat David Cid, portaveu d’Economia de Catalunya en Comú Podem, que ha reclamat uns pressupostos “que reverteixin retallades i serveixin per reforçar els serveis públics, amb una fiscalitat progressiva i ambiental, amb perspectiva de gènere i coresponsables amb els ajuntaments”. Cid ha explicat que els comuns iniciaran aquesta setmana una ronda de trobades amb diversos agents socials, “especialment aquells que estan en lluita”, per conèixer les seves demandes concretes.

Descarrega el document: Les 10 de Catalunya en Comú Podem per superar una dècada d’austeritat.