La diputada Marta Ribas denuncia que un terç dels infants catalans són pobres i insta el Govern a doblar la inversió en infància per acostar-se als estàndards europeus

Catalunya en Comú Podem reclama al Govern de la Generalitat que posi en marxa una prestació per fill a càrrec en que la titularitat sigui de l’infant. Aquesta és la principal mesura proposada pel grup dels comuns al Parlament en el ple específic sobre infància, i que segons ha subratllat la diputada Marta Ribas “és una mesura eficient, contrastada i comprovada” i la principal reivindicació de les entitats que treballen amb la infància.

En aquest sentit, ha recordat que l’Ajuntament de Barcelona ha impulsat en aquest mandat un fons d’infància 0-16 que ha permès que el 2017 se’n beneficiessin 19.000 infants a la ciutat. “Porta tres anys aplicant-se i Barcelona ja té menys pobresa infantil i aquesta és menys intensa que al conjunt de Catalunya, i les dades apunten una lleugera millora de les situacions més severes”, ha apuntat.

Ribas ha alertat que un terç dels infants a Catalunya són pobres, i que aquesta dada va créixer un 4’5% l’any passat. “És la franja de població amb més risc de pobresa i amb una pobresa cada vegada més intensa. No només hi ha infants pobres, sinó que n’hi ha més i amb més pobresa”, ha dit en la seva intervenció al ple. Davant d’aquesta realitat, ha denunciat, el Generalitat inverteix menys de l’1% del PIB en protecció social de la infància, lluny del 2’4 de la mitjana europea. Per això, ha reclamat al Govern que els pressupostos del 2019 doblin la inversió en infància. “És una proposta de mínims”, ha recordat.

Descarregueu aquí les propostes de resolució de Catalunya en Comú Podem subsegüents al Debat sobre la protecció de la infància.