La presidenta del grup, Jéssica Albiach, defensa treballar per “amplis acords” per construir “un futur en llibertat i amb dret a decidir” i “sense desigualtats i amb cohesió social” i anuncia mocions als ajuntaments

La presidenta de Catalunya en Comú Podem (CatECP), Jéssica Albiach, ha fet una crida avui a “tornar a reunir el 80% que està a favor del dret a decidir i contra l’acció repressiva de l’Estat” davant els escrits d’acusació de la Fiscalia i l’advocacia de l’Estat que es van conèixer el passat divendres. “Necessitem una resposta a l’alçada del moment històric. Necessitem aplegar grans consensos”, ha sostingut en la seva intervenció al ple del Parlament, on ha anunciat que el seu espai polític impulsarà mocions als ajuntaments en aquesta línia.

En resposta al president de la Generalitat, Albiach ha denunciat que “estem davant d’un judici contra adversaris polítics” i que “vivim temps de vulneració de drets i de llibertats, de crisi de la democràcia per la judicialització de la política i la politització de la justícia”, i ha demanat la dimissió del president del Tribunal Suprem, Carlos Lesmes. Per això, ha reclamat al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que assumeixi “el lideratge que el seu paper li exigeix” i faci “tot el que està al seu abast per acabar amb aquesta injustícia que només dificulta la resolució política del conflicte”.

La presidenta de CatECP ha defensat que davant d’aquesta situació cal “recuperar l’empatia” i treballar per “amplis acords” a Catalunya per tal de construir “un futur en llibertat i amb dret a decidir”, però també “sense desigualtats i amb cohesió social”. En aquest sentit, ha admès entendre que la situació “és summament complexa” i que els partits que donen suport al Govern “siguin reticents a arribar a acords”, però ha reiterat la necessitat “d’avançar en aquest acord polític”, que passi també per aprovar els pressupostos generals de l’Estat “per la majoria de Catalunya”.

“No hi ha possibilitat de superar el gir reaccionari a Espanya si no caminem junts i juntes en la defensa dels drets civils, però també dels drets socials i democràtics”, ha conclòs.